Raluca Turcan vrea sa asigure independenta TVR

Sambata, 07 Februarie 2009, ora 20:56
1323 citiri
Raluca Turcan vrea sa asigure independenta TVR

Raluca Turcan sustine ca va face tot posibilu pentru a asigura independenta editoriala a TVR si Radio Romania.

Presedintele Comisiei pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa a Camerei Deputatilor a mai declarat intr-un interviu acordat Agerpres ca intre proiectele pe care doreste sa le realizeze din aceasta functie se afla demararea unui amplu program de restaurare si punere in valoare a patrimoniului national si realizarea unui parteneriat stat-biserica in domeniul social.

"Sunt convinsa ca investitia in restaurarea patrimoniului national e profitabila, poate aduce bani prin dezvoltarea turismului de diverse feluri si poate deschide calea spre realizarea de proiecte cu finantare europeana pentru comunitatile locale", sustine Raluca Turcan.

Presedintele Comisiei pentru cultura a afirmat, totodata, ca va sustine realizarea parteneriatului Stat-Biserica, pe care PD-L l-a inclus in programul sau de guvernare din campanie.

"Cred in nevoia de a se construi centre sociale pe langa biserici, astfel incat anumite servicii de natura sociala sa se faca in comun, prin colaborarea dintre stat si diferitele biserici sau culte din Romania. Vom sprijini astfel si misiunea sociala a Bisericii, impartind in acelasi timp si responsabilitatea statului pentru categoriile sociale defavorizate. Sunt convinsa ca partenerii din PSD nu vor avea nimic impotriva si chiar vor sustine acest gen de politici publice", a mentionat deputatul PD-L.

Turcan sustine, totodata, ca trebuie facuti pasi decisivi pentru asigurarea independentei totale a posturilor publice de radio si televiziune, precizand ca are un proiect pe aceasta tema inca din 2006.

"Ca presedinte de comisie, ma aflu deci intr-o pozitie de mare responsabilitate pentru promovarea legislatiei nationale in domeniul culturii. Si, cu siguranta, majoritatea parlamentara de 70% imi da posibilitatea sa realizez o mare parte din programul legislativ al PD-L pentru domeniul culturii si cultelor", a conchis Raluca Turcan.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Raluca Turcan TVR, #independenta TVR , #stiri Raluca Turcan