Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Turcan: Daca PD-L nu tine cont de sugestiile lui Basescu se indeparteaza de realitate

Duminica, 18 Aprilie 2010, ora 20:43
1962 citiri
Turcan: Daca PD-L nu tine cont de sugestiile lui Basescu se indeparteaza de realitate

Raluca Turcan sustine ca formatiunea se afla intr-o dilema in urma declaratiilor presedintelui despre modul de alegere a conducerii, adica are de ales intre a nu strica echilibrele de partid, pe de o parte, si a-si fisura relatia cu Traian Basescu si a se indeparta de realitate, pe de alta parte.

"Partidul Democrat Liberal este in fata unei dileme: fie tine cont de ceea ce a spus presedintele Traian Basescu (in aparitia TV de luni), fie merge inainte ca pana acum. A merge inainte ca si pana acum are, cu siguranta, niste avantaje. Arata consecventa, nu strica echilibrele interne de partid si ne conserva buna imagine pe care o avem despre noi insine. Dar are doua mari dezavantaje: ne indeparteaza de realitate si fisureaza relatia cu presedintele", scrie vicepresedintele PD-L pe blog.

Turcan mai arata ca democrat-liberalii par a functiona in prezent inertial, ghidati de "o persistenta cultura a supuseniei" si a criteriilor "neclare" de promovare.

"A tine cont de ceea ce a spus presedintele inseamna sa schimbam niste lucruri. Si in partid, si la guvernare. In partid, a schimba ar insemna sa regandim sistemul de vot pentru congres, transformandu-l intr-unul 100% uninominal - asta pe termen scurt. Iar pe termen lung, ar insemna sa sustinem puternic imbunatatirea culturii organizationale in PD-L.

Eu cred - asa cum cred si alti colegi - ca nu putem ramane un partid mare, cel mai mare din Romania, cu o cultura organizationala arhaica. In loc sa construim mecanisme institutionale democratice si deschise, noi parem a functiona inertial, ghidati de o persistenta cultura a supuseniei si a criteriilor neclare de promovare. Acestea sunt reminiscente ale unui partid mic, in care membrii urmaresc mici proiecte personale", mai arata Raluca Turcan.

Cat priveste schimbarile care trebuie facute in chestiunile ce tin de guvernare, Turcan crede ca este nevoie de actiuni mai ofensive si ca trebuie insistat asupra problemelor de "implicare si comunicare".

"Nu doar premierul Emil Boc trebuie sa se implice, ci toti oamenii partidului din administratia centrala si locala. Ne trebuie solidaritate in sustinerea programului de guvernare, ne trebuie decizii bine fundamentate si argumentate, cu anticiparea tuturor consecintelor", a spus ea.

"Comunicarea trebuie sa fie institutionala, ordonata, cu reguli clare, asigurata de persoane credibile si informate. Ne trebuie curajul de a ne sustine si explica propriile masuri, inclusiv pe cele nepopulare, fiindca le stim necesare. Explicand si comunicand cu oamenii, eliminam zvonurile si dezinformarile, convingem ca drumul propus e cel corect. Ne trebuie deci o guvernare in forta, mai ofensiva, axata pe ideea ca facem ce trebuie si ca vrem ca acest lucru sa fie inteles de cat mai multi romani", a conchis vicepresedintele PD-L.

Presedintele Traian Basescu a criticat luni introducerea de catre PD-L a listei inchise de patru prim-vicepresedinti, decizie care in opinia sa duce la formarea unei "gascute" in partid si la "bolsevizare".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Raluca Turcan Basescu B1, #Turcan directie PD L Basescu, #Turcan Basescu bolsevizare , #stiri Raluca Turcan