Raluca Turcan anunta ca Guvernul si-ar putea asuma raspunderea si pentru alegerea primarilor in doua tururi

Miercuri, 18 Decembrie 2019, ora 21:47
5009 citiri
Raluca Turcan anunta ca Guvernul si-ar putea asuma raspunderea si pentru alegerea primarilor in doua tururi
Foto: Arhiva Facebook/Raluca Turcan

Vicepremierul Raluca Turcan sustine ca PSD continua sa deturneze rolul Parlamentului si tergiverseaza adoptarea proiectelor importante si urgente, de aceea asumarea raspunderii este singura solutie pentru rezolvarea urgentelor. In acest context, Turcan sustine ca este posibil ca Guvernul sa-si asume raspunderea si pentru proiectul privind alegerea primarilor in doua tururi.

"PSD continua sa deturneze rolul Parlamentului si tergiverseaza adoptarea proiectelor importante si urgente. Acesta este motivul pentru care angajarea raspunderii este singurul mod de a rezolva urgentele ACUM! Ziua de astazi, din Parlament, a confirmat faptul ca naravurile PSD nu se schimba. Am vazut si aliante de conjunctura, si lipsa de mobilizare, pe fondul unei majoritati fragile, si o lipsa completa de seriozitate in abordarea prioritatilor. Toate acestea pun in pericol dezvoltarea tarii", a scris, miercuri seara, Turcan pe Facebook.

De aceea, Turcan sustine ca Guvernul Orban a decis sa-si angajeze raspunderea si sa-si puna mandatul pe masa pentru legea bugetului de stat, legea bugetului asigurarilor sociale si corectarea OUG 114.

"Romania va putea avea, pentru prima data in ultimii ani, o lege a bugetului adoptata la timp, astfel incat comunitatile locale sa-si poata croi propriile bugete si sa putem demara proiecte importante pentru romani. Bugetul pe anul 2020 aloca mai multe fonduri pentru sanatate si educatie fata de executia pe anul in curs. In plus, vom folosi banii europeni pentru finantarea unor proiectele specifice, in aceste domenii. Autoritatilor locale le vor fi alocate, de asemenea, mai multe fonduri pentru a sustine investitii in scoli si spitale", a mai scris Turcan.

Potrivit acesteia, un alt obiectiv al bugetului este relansarea cresterii economice bazata pe investitii, nu doar pe consum.

"Vom mentine cresterile de pensii si salarii", a mai afirmat vicepremierul.

Raluca Turcan precizeaza ca sunt incluse toate masurile pozitive care vor intra in vigoare de la 1 ianuarie:

  • cresterea salariului minim brut;
  • majorarea salariilor profesorilor;
  • indexarea alocatiilor de stat pentru copii cu rata inflatiei;
  • eliminarea supra-accizei la carburanti;
  • eliminarea supra-impozitarii contractelor de munca part-time;
  • eliminarea taxelor introduse prin OUG 114.

"Pentru ca astazi PSD a refuzat sa supuna la vot alegerea primarilor in doua tururi si a presedintilor de Consilii Judetene din randul consilierilor, PNL poate fi adus in situatia de a angaja raspunderea Guvernului si pe aceste doua modificari legislative", a mai afirmat Turcan.

Guvernul si-a asumat deja raspunderea pe mai multe proiecte - prorogarea unor termene in Justitie, abrogarea OUG 51/2019 si Legea plafoanelor.

De asemenea, Guvernul a anuntat, miercuri, ca-si va angaja raspunderea peLegea bugetului, pe Legea asiurarilor sociale si pe abrogarea OUG 114/2018.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Raluca Turcan Guvern angajare raspundere alegeri, #alegeri doua tururi PNL , #vicepremier