Ce culoare a ramelor să alegi în funcție de culoarea ochilor

Advertorial
Luni, 30 Ianuarie 2023, ora 18:57
5813 citiri
Ce culoare a ramelor să alegi în funcție de culoarea ochilor
FOTO: freepik.com

Ramele pentru ochelari potrivite accentuează privirea și scot în evidență trăsăturile plăcute ale feței. Nu doar forma și dimensiunile cadrului sunt importante în procesul de selecție a celei mai bune perechi pentru tine, ci și culoarea acestuia. Descoperă câteva recomandări practice în funcție de cele mai comune nuanțe ale ochilor.

Cum să asortezi culoarea ochelarilor cu nuanța ochilor

Cu siguranță anumite culori ți se potrivesc mai bine decât altele și îți fac tenul să pară mult mai luminos. Trebuie să ții cont de acest aspect când cauți rame pentru ochelari în Cluj sau în alt loc din țară. De asemenea, indiferent de nuanța ochilor tăi, aceștia pot avea tonuri reci sau calde, iar fiecare variantă are o anumită paletă cromatică ideală. Citește mai multe detalii în continuare.

Ochi albaștri

Albastrul este considerat printre cele mai frumoase culori ale ochilor și poate fi asortat cu rame cu diferite nuanțe de albastru, gri și argintiu. Dacă irisul este turcoaz, ți se potrivesc și ochelarii verzi. În schimb, albastrul cu tonuri calde pare mai vivace lângă o pereche maro sau cu imprimeu care imită carapacea țestoasei, numit tortoiseshell.

Ochi verzi

O culoarea rară și specială a ochilor este verdele, iar ramele care o complimentează cel mai bine sunt cele aurii, maro sau bronz, pentru tonuri calde, și cu o paletă cromatică îndrăzneață - roz, mov, lavandă, violet și verde mentă, pentru tonuri reci. Totodată, poți scoate în evidență nuanța irisului cu o pereche din acetat transparent.

Ochi căprui

Ramele negre sunt alegerea sigură pentru persoanele cu ochi căprui, indiferent de nuanța acestora. Pe de altă parte, dacă vrei ceva mai special, poți alege ochelari în tonuri calde - auriu, tortoiseshell, verde pământiu și gri închis. Alegeri îndrăznețe și creative sunt perechile roșii, albastre, argintii și mov, care vor crea un contrast interesant. Mai mult, modelele cu cadru alb vor accentua și mai mult privirea ta.

Dacă irisul are culoarea mierii sau alunei (căprui deschis, cu tonuri calde), încearcă rame verzi sau maro, care completează și încadrează într-un mod plăcut chipul. În cazul ochilor căprui închis sau chiar negri, cele mai populare opțiuni sunt ochelarii cu tonuri pământii sau clasicul negru.

Ochi gri

Griul este, de asemenea, o culoare rară a ochilor și poate fi considerat o nuanță cu ton neutru. Astfel, ți se potrivește aproape orice opțiune de ramă. Pentru a obține un look deosebit, poartă ochelari deschiși la culoarea sau îndrăzneți - roz pal, verde mentă, corai, argintii etc. Dacă ai irisul în alte culori mai puțin întâlnite sau este schimbător, optează pentru modele contrastante, care să pună în evidență privirea ta aparte.

Când mergi într-un showroom de ochelari, ține cont de aceste recomandări și alege o ramă în culori care fie se asortează cu ochii tăi, fie contrastează cu aceștia, în funcție de stilul tău. Pentru o achiziție cât mai inspirată, ia în considerare atât nuanța irisului, cât și tonul cald, rece sau neutru. În plus, contează mult forma cadrului și proporțiile acestuia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
#rame ochelari, #alegere rame ochelari, #modele rame ochelari , #stiri life style