Ramona Mănescu a pierdut un proces lung cu RISE Project: "Va fi obligată să ne restituie cei aproximativ 8.000 de euro, plus cheltuielile noastre judecată"

Joi, 09 Iunie 2022, ora 14:41
8154 citiri
Ramona Mănescu a pierdut un proces lung cu RISE Project: "Va fi obligată să ne restituie cei aproximativ 8.000 de euro, plus cheltuielile noastre judecată"
Fostul ministru de Externe Ramona Mănescu câștigase inițial procesul FOTO Hepta

Curtea de Apel București a admis joi, 9 iunie, recursul formulat de RISE Project împotriva hotărârilor pronunțate anterior în procesul pe care Ramona Mănescu l-a intentat redacției cu trei ani în urmă.

Anterior, magistrații au hotărât să-i acorde lui Mănescu despăgubiri morale de 4.000 de euro, considerand ca articolele RISE - care arătau felul în care s-a îmbogățit cu peste 4 milioane de euro, nu sunt întemeiate pe suficiente probe care să arate că ea ar fi fost creierul respectivelor operațiuni.

Acum, sentințele dispuse împotriva Rise Project de către Judecătoria Sectorului 3 în iulie 2020 și în martie 2021 de către Tribunalul București au fost anulate joi, 9 iunie 2022, la Curtea de Apel București.

„Nu cunoaștem, în acest moment, raționamentele pe care Curtea de Apel le-a avut în vedere, atunci când a decis să întoarcă, în mod radical, verdictele anterioare ale justiției, ci doar faptul în sine. Motivarea hotărârii Curții urmează să fie redactată.

Principala consecință a acestei decizii – exprimată, deocamdată, doar telegrafic – este că Ramona Mănescu va fi obligată să ne restituie cei aproximativ 8.000 de euro, pe care îi obținuse de la noi, urmare a sentințelor precedente. La acești bani, se vor adăuga și cheltuielile noastre de judecată, efectuate în faza de apel și în cea de recurs a procesului, în sumă de 18.000 de lei”, a transmis Rise Project într-o actualizare la investigația inițială.

#Ramona Manescu rise, #proces ramona manescu, #rise project, #defaimare, #investigatie rise project, #cheltuieli de judecata , #stiri Ramona Manescu