China ar putea construi o linie feroviara de mare viteza in Romania

Marti, 26 Noiembrie 2013, ora 17:30
3021 citiri
China ar putea construi o linie feroviara de mare viteza in Romania
Foto: Digi 24

Unul dintre proiectele in care chinezii ar putea investi in Romania este linia feroviara de mare viteza care sa lege vestul tarii de Constanta, a declarat marti ministrul Transporturilor, Ramona Manescu.

Din aceasta linie, ar urma sa fie construit initial tronsonul Bucuresti - Constanta, urmata de centura feroviara a Bucurestiului.

Linia feroviara de mare viteza care sa lege Constanta de Arad, pana la Budapesta este unul dintre proiectele prioritare pentru care CFR SA intentioneaza sa gaseasca finantare in perioada 2013-2015.

"In discutiile cu partenerii chinezi, pe care le vom continua din decembrie, vom incepe cu un tronson care este un pic mai usor de realizat, Bucuresti - Constanta. Interesul foarte mare este sa conectam portul Constanta. (...)

Acesta va fi urmat de proiectul reprezentant de centura feroviara a Bucurestiului", a afirmat ministrul, in urma discutiilor cu demnitarii din China aflati la Bucuresti.

Potrivit acestuia, prima discutie dintre autoritatile romane si cele chineze a avut ca scop prioritizarea tronsoanelor.

Realizarea acestei linii ar costa 11 miliarde de euro.

"Propunerea noastra a fost pe parteneriat public-privat. (...) Suntem parteneri egali, nu au ce sa ne impuna. Eventual, noi vom avea niste conditii, in calitate de tara membra a UE", a mai spus Ramona Manescu.

La insistentele jurnalistilor, ministrul a rostit la finalul declaratiilor de presa un mesaj in limba chineza, mesaj pe care l-a adresat anterior oficialilor din China.

Quarterly Report - Editia 4

Datele oficiale confirmă: Sectorul imobiliar rezidențial a înregistrat un recul puternic în primul trimestru!
Datele oficiale confirmă: Sectorul imobiliar rezidențial a înregistrat un recul puternic în primul trimestru!
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut cu peste 7% în primul trimestru din 2024, în comparație cu perioada similară a anului trecut. Construcțiile de clădiri rezidențiale au...
Finantarile IMM Invest Plus, de cinci ori mai mici decat solicitarile
Finantarile IMM Invest Plus, de cinci ori mai mici decat solicitarile
Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) si patronatele din turism solicita suplimentarea semnificativa a fondurilor pentru creditele IMM Invest Plus Potrivit ANAT, sumele acordate sunt...
#Ramona Manescu investitii China, #China linie viteza Romania , #Ministerul Transporturilor
Comentarii