Cu ce vrea Ramona Manescu sa intre in istorie

Duminica, 15 Decembrie 2013, ora 12:21
3080 citiri
Cu ce vrea Ramona Manescu sa intre in istorie
Foto: Pro TV

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, afirma ca exista mai multe proiecte care si-ar dori sa intre in istorie, iar unul dintre acestea este modernizarea porturilor de pe Dunare, care beneficiaza de fonduri europene de 750 milioane euro. Pe acesta spera sa-l finalizeze in perioada mandatului.

"Sunt foarte multe proiecte care mi-as dori sa intre in istorie, dar unul dintre ele, pe care sper sa-l pot duce la bun sfarsit, este cel care se refera la coridorul Dunare - Main - Rin, spre exemplu, si proiectul integrat prin care nu numai ca facem Dunarea navigabila si cu potential foarte mare din punct de vedere economic, dar putem sa modernizam toate porturile care sunt la Dunare, sa le modernizam in sensul in care facem centre multimodale, intermodale, logistice", a declarat ministrul Transporturilor la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica de Pro TV.

Manescu: Dati-mi macar drumurile nationale, daca autostrazile raman la Sova!

Ea a raspuns astfel unuia dintre moderatori, care a dorit sa afle ce proiect ar putea "intra in istorie" finalizat de ea ca ministrul al Transporturilor.

"Proiectul acesta urmeaza sa fie realizat din Connecting Europe Facility, avem alocat 750 milioane euro pentru acest proiect, este un proiect integrat, pentru ca nu vorbim doar de cai navigabile, vorbim si de refacerea porturilor si centrele logistice care vor fi in porturi", a precizat ministrul.

Ministerul Transporturilor a anuntat in octombrie ca are la dispozitie 1,3 miliarde de euro, bani europeni, care vor fi utilizati pentru reabilitarea caii ferate Craiova-Calafat, investitie de 400 milioane euro, si pentru modernizarea celor 16 porturi dunarene si maritime.

Cedeaza sau nu Partul Constanta catre radu Mazre

Manescu a afirmat, raspunzand unor intrebari, ca nu doreste ca ministerul Transporturilor sa cedeze portul Constanta, care este un obiectiv strategic, de interes national, si trebuie tratat ca atare.

"Eu nu vreau sa dau portul si domnul Mazare (Radu Mazare, primarul Constantei, n.red.) stie lucrul acesta, chiar daca se supara pe mine, asta este", a spus ministrul.

Premierul Victor Ponta a declarat la mijlocul lunii noiembrie ca discutia finala privind descentralizarea porturilor va avea loc in USL, el subliniind ca procesul de descentralizare nu are in vedere marile porturi, ci pe cele mici, care nu au trafic, activitate economica si nici resurse financiare.

Quarterly Report - Editia 4

Sumă colosală cheltuită de primarul PSD din bugetul public pentru o structură decorativă. Lucrarea se află în Sectorul 4
Sumă colosală cheltuită de primarul PSD din bugetul public pentru o structură decorativă. Lucrarea se află în Sectorul 4
Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, promovat de către premierul Marcel Ciolacu drept unul dintre cei mai de succes edili ai taberei „social-democrate", a semnat un mega-contract de o...
Sancțiune maximă în urma bătăii din Parlament. Ce va păți Dan Vîlceanu după ce l-a lovit pe Florin Roman
Sancțiune maximă în urma bătăii din Parlament. Ce va păți Dan Vîlceanu după ce l-a lovit pe Florin Roman
Comisia juridică din Camera Deputaţilor a aprobat, marţi, la solicitarea Biroului Permanent, o sancţiune maximă pentru deputatul neafiliat Dan Vîlceanu, după ce l-a bătut pe liberalul...
#Manescu proiecte istorie, #Manescu modernizare porturi Dunare, #Monanescu porturi Dunare, #Manescu portul Constannta , #Ministerul Transporturilor
Comentarii
Poza Constant
Constant
rank 5
Doar Rocco Sifreddi poate sa o "bage" in istorie. In istoria