Fostul sef al CA CFR ii da replica lui Manescu, dupa concediere: Am ajutat Guvernul

Sambata, 11 Ianuarie 2014, ora 19:32
2617 citiri
Fostul sef al CA CFR ii da replica lui Manescu, dupa concediere: Am ajutat Guvernul

Fostul sef al Consiliul de Administratie al CFR SA, Florin Kubinschi, demis vineri, a negat acuzatiile aduse de Ministerul Transporturilor, precizand ca si-a respectat toate angajamentele si ca societatea a inregistrat profit operational.

"Consiliul de Administratie al Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA, numit in conformitate cu prevederile OUG 109/2011, si-a respectat in aceste aproximativ 9 luni de mandat angajamentele asumate fata de institutiile financiare internationale si a adoptat o serie de masuri operationale pe termen scurt, astfel incat CFR SA nu mai are, la ora actuala, nicio datorie la bugetul de stat si la bugetul asigurarilor sociale (somaj, sanatate si CAS), comparativ cu data preluarii mandatului, cand compania inregistra datorii de 321 milioane lei la bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale", se arata in comunicatul remis Ziare.com.

El sustine ca managementul CFR SA si-a asumat responsabilitatea unor masuri fara de care situatia dificila a companiei nu se putea redresa.

Decizie radicala la CFR: Consiliul de Administratie, inlocuit - cine face parte din noul CA (Video)

De asemenea, fostul sef al CA a mentionat ca, la 30 noiembrie 2013, compania a avut un profit brut in valoare de 51,6 milioane lei, fata de o pierdere de 169,8 milioane lei prevazuta in bugetul de venituri si cheltuieli rectificat pentru anul 2013, aprobat de AGA CFR SA.

Mai mult, la acea data, arieratele companiei (1,1 miliarde lei) au fost cu 26,6% mai mici decat cele inregistrate la 31 martie 2013 (1,5 miliarde lei). In acelasi tip, creantele restante la 30 noiembrie (1,5 miliarde lei) sunt cu 26,9% mai mici fata de cele inregistrate la 31 martie 2013 (2,1 miliarde lei).

"La fel de important este faptul ca echipa manageriala a CFR SA a indeplinit toate conditionalitatile scadente in anul 2013, care depindeau doar de masurile implementate de companie, prevazute in Acordul de Imprumut BERD 44.271, semnat de Compania Nationala de Cai Ferate 'CFR' SA si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) ", a sustinut fostul sef al CA.

Prin initiativele de eficientizare economica adoptate de echipa manageriala in perioada de mandat, el considera ca managementul CFR SA "nu a fost nicidecum unul defectuos, in conditiile in care masurile adoptate pana in prezent au condus la respectarea de catre CFR SA a obiectivelor si tintelor asumate de Guvernul Romaniei in relatia cu Fondul Monetar International, Uniunea Europeana si Banca Mondiala".

Ministerul Transporturilor a anuntat, vineri, ca Adunarea Generala a Actionarilor Companiei Nationale Cai Ferate "CFR" - SA a hotarat revocarea din functie a membrilor Consiliului de Administratie, pe motiv ca acestia au exercitat un management defectuos, care a afectat situatia financiara a companiei.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până la 2,8%, arată cel mai...
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#reactii inlocuire CA CFR, #inlocuire CA CFR, #schimbare conducere CFR , #Ministerul Transporturilor