Dialogurile Ziare.com: Asigurarea locuinței, primul scut în calea dezastrelor naturale

GFR a cerut acordul Consiliului Concurentei pentru CFR Marfa, Manescu este optimista

Marti, 24 Septembrie 2013, ora 16:35
1645 citiri
GFR a cerut acordul Consiliului Concurentei pentru CFR Marfa, Manescu este optimista
Foto: Digi 24

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, este optimist in legatura cu privatizarea CFR Marfa, precizand ca proprietarul Grup Feroviar Roman, care a castigat licitatia, mai are 10 zile la dispozitie pentru a plati avansul de 20 de milioane de euro.

GFR a cerut acordul Consiliului Concurentei pentru preluarea companiei CFR Marfa, informatia fiind confirmata de reprezentantii Grupului Feroviar Roman, relateaza Digi 24.

Avizul Consiliul Concurentei este necesar pentru a putea fi realizat transferul dreptului de proprietatea asupra actiunilor majoritare la CFR Marfa.

"CFR Marfa este intr-o procedura de privatizare. (...) Cel care cumpara este inca in termen pentru a depune garantia si pentru a face toate diligentele necesare. Atat timp cat este in termen si nu avem motive sa ne indoim de buna credinta, suntem in regula cu procedura de privatizare si sigur ca noi ne dorim ca privatizarea aceasta sa se finalizeze cu succes", a afirmat ministrul, potrivit Mediafax.

Fenechiu: CFR Marfa ar putea sa ramana statului

Conform ministrului, procedura de privatizare va fi reluata in cazul in care actuala procedura nu se va finaliza.

"Daca nu se finalizeaza privatizarea, se va relua procedura de privatizare. Este foarte simplu. Acesta este singurul plan B care este la dispozitia noastra din punct de vedere legal", a spus Manescu.

Grup Feroviar Roman (GFR), detinut de omul de afaceri Gruia Stoica, a fost declarat castigator in luna iunie in procesul de privatizare a CFR Marfa, oferind un pret de 202 milioane euro pentru 51% din actiuni.

Pe 2 septembrie a fost semnat contractul de privatizare a CFR Marfa, GFR urmand vireze in 32 de zile de la aceasta data 10% din suma licitata, iar restul banilor pana la jumatatea lunii octombrie.

Premierul Victor Ponta a declarat ca, in cazul in care GFR nu va plati, la CFR Marfa va fi numit un manager privat, iar licitatia va fi reluata.

- continua -

#GFR aviz Consiliul Concurentei, #Ramona Manescu privatizare CFR Marfa , #Ministerul Transporturilor