Manescu face ancheta la CFR Marfa, CFR SA si CFR Calatori

Joi, 26 Septembrie 2013, ora 12:29
2387 citiri
Manescu face ancheta la CFR Marfa, CFR SA si CFR Calatori
Foto: Arhiva

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a dispus demararea unei anchete la CFR Marfa, CFR SA si CFR Calatori, pentru a verifica situatia financiara a celor trei companii de stat.

In cadrul anchetei, Corpul de control al ministrului va verifica contractele finantate atat din fonduri europene, cat si de la bugetul de stat, dar si masurile de rentabilizare luate de companii, precum reduceri de cheltuieli, negocierea contractelor dezavantajoase, relateaza Digi 24.

De asemenea, vor fi verificate contractele de management. Rapoartele ar putea fi facute publice peste peste cateva zile.

"Am trimis Corpul de Control si functionari ai Ministerului Transporturilor, specialisti pe probleme de structura feroviara, pentru a face, apoi, un anunt despre situatia pe care am gasit-o", a declarat Manescu pentru Romania TV.

In urma cu o saptamana, Ramona Manescu l-a dat afara de la CFR Marfa pe secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Cristian Ghibu, cel care a semnat contractul de privatizare al operatorului national de transport marfa. Ghibu este un apropiat al fostului ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu.

CFR Marfa a inregistrat profit in lunile iulie si august, circa 15 milioane de lei in fiecare luna, potrivit fostului ministru. Procesul de privatizare al CFR Marfa ar urma sa fie finalizat la jumatate lunii octombrie.

Fenechiu: CFR Marfa ar putea sa ramana statului

CFR Calatori a avut pierderi cumulate de peste un miliard si jumatate de lei in ultimii cinci ani. In plus, compania are datorii de aproape 1,7 miliarde de lei.

#ancheta CFR Marfa, #CFR SA CFR Calatori, #Ramona Manescu verificare CFR , #Ministerul Transporturilor