Manescu fuge de privatizarea CFR Marfa. Cui ii paseaza responsabilitatea

Duminica, 13 Octombrie 2013, ora 18:49
2819 citiri
Manescu fuge de privatizarea CFR Marfa. Cui ii paseaza responsabilitatea
Foto: Arhiva

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, i-a cerut duminica secretarului de stat Cristian Ghibu, presedinte al comisiei de privatizare a CFR Marfa, sa transmita un punct de vedere referitor la situatia acestei afaceri controversate.

Privatizarea CFR Marfa pare a fi sortita esecului, deoarece chiar daca Grup Feroviar Roman (GFR) va vira, luni, banii, dupa cum a anuntat, in lipsa unui aviz al Consiliului Concurentei, contractul se desfiinteaza.

Astfel, dupa ce premierul Victor Ponta i-a solicitat proaspatului ministru al Transporturilor sa supravegheze procedura, Ramona Manescu i-a cerut lui Ghibu ca, in cursul zilei de luni, "sa transmita un punct de vedere fundamentat privind evolutia, momentul si pasii urmatori in aceasta privatizare".

Ponta i-a solicitat Ramonei Manescu sa supravegheze privatizarea CFR Marfa

"Este datoria domnului Ghibu ca, impreuna cu consultantii, sa gestioneze acest proces de privatizare in favoarea statului roman, care l-a investit cu aceasta responsabilitate, inca din februarie 2013, atunci cand a fost numit la conducerea comisiei de privatizare si mai tarziu in septembrie 2013, cand a semnat contractul de privatizare cu castigatorul licitatiei.

Inca de la debutul mandatului de ministru i-am cerut domnului secretar de stat Ghibu sa se concentreze pe ducerea la bun sfarsit a procesului de privatizare", a declarat Manescu intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor remis Ziare.com.

Contractul de privatizare pentru preluarea a 51% din actiunile CFR Marfa a fost semnat in luna septembrie. GFR a fost declarata pe 20 iunie 2013 compania castigatoare a competitiei pentru privatizarea CFR Marfa, pretul oferit fiind de 202 milioane de euro. In plus, GFR si-a asumat investitii de aproximativ 900 milioane de lei la CFR Marfa.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#Ramona Manescu Ghibu, #privatizare CFR Marfa, #Ramona Manescu privatizare CFR Marfa , #Ministerul Transporturilor