Ministrul Transporturilor cauta sutele de vagoanele pierdute de la CFR. Urmeaza demiteri

Miercuri, 08 Ianuarie 2014, ora 17:52
2950 citiri
Ministrul Transporturilor cauta sutele de vagoanele pierdute de la CFR. Urmeaza demiteri
Foto: Arhiva

Ministrul Transporturilor a spus ca va face controale suplimentare pentru a vedea daca au fost furate sau nu cele peste o mie de vagoane din patrimoniul CFR SA, care nu au fost regasite in teren de Corpul de Control, dar care existau pe hartie.

"Se face o analiza in privinta vagoanelor ca sa vedem daca exista si in functie de ceea ce vom descoperi, se va relua procedura de inventariere, iar daca toate vagoanele din actele companiei nu sunt si in teren, atunci vom sesiza autoritatile.

Trebuie sa se stabileasca in primul rand unde se afla fizic aceste vagoane si sa se stabileasca persoanele responsabile si sa recuperam prejudiciile. Nu putem sa estimam prejudiciul final, Curtea de Conturi va face estimarile", a declarat Ramona Manescu, intr-o interventie telefonica la Digi 24, despre raportul Corpului de Control pe care l-a trimis la DNA.

Ea sustine ca de vina pentru neregulile gasite la CFR SA este conducerea companiei.

Intrebata de ce nu poate fi demis imediat actualul director general, ea a amintit ca el poate fi schimbat doar de Consiliul de Administratie.

"Trebuie sa urmam procedurile legale, dar probabil vor fi dati afara acesti oameni. Eu sper sa nu mai dureze foarte mult parcurgerea etapelor legale, dar nu sunt multumita nici de CA, nici de directorul general", a transmis Ramona Manescu.

De asemenea, ea a vorbit si despre neregulile descoperite de Corpul de Control la Tarom. Ministrul a spus ca e vorba de nerespecarea unor prevederi legale privind achizitiile publice, abuz in serviciu, plati suplimentare ilegale catre membrii CA si alte prejudicii.

Corpul de Control a realizat un raport din care a reiesit ca exista mai multe nereguli la acea companie, iar pe baza lui a fost facuta o plangere la DNA de catre institutia condusa de Ramona Manescu.

Potrivit raportului, Compania Nationala de Cai Ferate (CNCF) CFR SA, condusa de George Micu, are in parcul sau 2.529 de vagoane de marfa si uz administrativ. Inspectorii au inventariat in timpul controlului doar 1.433 de vagoane, pe care le-au gasit in teren.

Despre celelalte 1.096 de vagoane, inspectorii mentioneaza in raportul lor ca "se afla in evidenta contabila, dar nu au fost identificate in teren".

Quarterly Report - Editia 4

Camerele de supraveghere au o mulțime de vulnerabilități critice. Care sunt modelele expuse
Camerele de supraveghere au o mulțime de vulnerabilități critice. Care sunt modelele expuse
Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat o serie de vulnerabilități critice în trei modele de camere de supraveghere care utilizează platforma ThroughTek...
Glovo anunță un parteneriat cu Spotify pentru utilizatorii Glovo Prime. Cum se poate beneficia de ofertă
Glovo anunță un parteneriat cu Spotify pentru utilizatorii Glovo Prime. Cum se poate beneficia de ofertă
Glovo a anunțat recent o nouă colaborare cu Spotify, prin care utilizatorii serviciului Glovo Prime vor putea beneficia de abonamente Spotify Premium gratuite. În cadrul acestui parteneriat,...
#Manescu vagoane furate CFR, #Manescu vagoane CFR, #Manescu DNA CFR, #control DNA CFR , #Ministerul Transporturilor