Ministrul Transporturilor: Sa oferim oamenilor alternativa la lipsa soselelor si autostrazilor

Sambata, 09 Noiembrie 2013, ora 22:25
2629 citiri
Ministrul Transporturilor: Sa oferim oamenilor alternativa la lipsa soselelor si autostrazilor
Foto: ziuanews.ro

Ministrul de resort, Ramona Manescu, admite ca in Romania, soselele si autostrazile, daca exista, sunt intr-o stare proasta. De aceea, ea propune ca alternativa trenul.

Si la acest capitol avem insa minusuri, puncteaza ea, prezenta in localitatea Toplita, la inaugurarea unui drum ce a fost construit prin accesarea de fonduri europene in cadrul Programului Operational Regional (POR): "Este pacat ca avem o infrastructura feroviara foarte dezvoltata ca suprafata, dar ramasa in urma. Pe tronsoane pe care am putea circula cu 120 km/h, circulam cu 40 km/h".

De aceea, ministrul propune reabilitarea infrastructurii feoviare prin folosirea unor proiecte cu finantare europeana nerambursabila, informeaza Antena 3. Astfel, si in Romania calatoria cu trenul ar deveni o alternativa la cea cu masina, asa cum se intampla in statele civilizate.

Ministrul a precizat ca aceasta o astfel de reabilitare si modernizare se afla in atentia Ministerului Transporturilor: "Trebuie sa le oferim oamenilor o alternativa la lipsa soselelor, a autostrazilor. In orice stat civilizat se circula mult mai comod, mult mai usor, cu trenul. Si mult mai ieftin.

Doar in Romania nu se circula nici cu trenul, nici cu masina. Cu masina pentru ca nu ai pe unde, iar cu trenul pentru ca arata asa cum arata. Infrastructura feroviara este din ce in ce mai greu sa fie utilizata la parametri normali", a adaugat Manescu.

#Ramona Manescu alternativa sosele Romania, #Ramona Manescu infrastructura feroviara, #Ramona Manescu trenuri Romania, #Ramona Manescu finantare europeana feroviar , #Ministerul Transporturilor