Noua Republica o contesta pe Ramona Manescu: Politica de clan a USL, girata de Basescu

Marti, 27 August 2013, ora 14:34
2132 citiri
Noua Republica o contesta pe Ramona Manescu: Politica de clan a USL, girata de Basescu
Foto: Site/Ramona Manescu

Partidul Noua Republica a anuntat ca nu este acord cu numirea Ramonei Manescu in functia de ministru al Transporturilor. Mai mult, reprezentantii partidului lui Mihail Neamtu sustin ca "europarlamentarul nu a dovedit ca are nici pregatirea si nici experienta necesara pentru a ocupa un portofoliu cheie in cadrul Executivului".

Intr-un comunicat al partidului, Noua Republica subliniaza inca o data relatiile de prietenie si de rudenie ale Ramonei Manescu cu liderii USL.

"In aceste conditii, relatiile de rudenie sau prietenie ale fostului europarlamentar cu lideri importanti ai USL par sa reprezinte singura explicatie plauzibila a numirii sale in Guvern. Doamna Manescu este atat sotia primarului Sectorului 6, Rares Manescu, un important sponsor al PNL, cat si o prietena apropiata a Dacianei Ponta.

Nu intamplator premierul a insistat pentru aceasta varianta in fata lui Crin Antonescu, nevoit sa renunte la propunerea sa initiala si sa accepte inca o data pretentiile PSD-ului pentru a-si prezerva iluzoriile aspiratii prezidentiale", se arata in comunicatul remis Ziare.com.

Partidul condus de Mihail Neamtu lanseaza si un atac la adresa lui Traian Basescu. Acesta este acuzat ca gireaza politica de clan a USL.

"Noua Republica deplange modul in care Traian Basescu intelege sa gireze politica de clan a USL-ului fara o minima opozitie. Sa intelegem ca presedintele mizeaza in continuare pe coabitarea cu Victor Ponta iar schimburile ocazionale de replici cu premierul nu fac decat sa induca in eroare electoratul?", se mai arata in comunicat.

Presedintele Traian Basescu a semnat, luni, decretul de numire a Ramonei Manescu in functia de ministru al Transporturilor. Propunerea lui Manescu in aceasta functie a fost facuta dupa ce liberalul Nini Sapunaru a fost respins de premier.

Cine este Ramona Manescu

Ramona Manescu e nascuta la Constanta, in 1972 si este membru PNL din 1990. In prezent, este deputat in Parlamentul European din partea PNL, facand parte din Comisia pentru dezvoltare regionala, dar si din Delegatia cu Peninsula Arabica.

De profesie jurist, Manescu este licentiata Facultatii de Drept din Bucuresti, cu o lucrare pe tema "Interpretarea Tratatelor Internationale".

Ulterior, europarlamentarul liberal a urmat mai multe cursuri postuniversitare, inclusiv in cadrul Institutului Diplomatic Roman din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Totodata, sotia primarului Sectorului 6, Rares Manescu, este absolventa a unui master in Relatii Internationale si Integrare Europeana, in cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative din Bucuresti.

In perioada 1996-1997, Ramona Manescu a fost presedintele Organizatiei de Tineret Sector 6, iar ulterior, pana in 2004, a fost membru al Departamentului de Relatii Externe din cadrul PNL.

Intre anii 2002 si 2004, ea a ocupat functia de expert parlamentar, in fisa postului fiind inclusa consilierea vicepresedintelui Comisiei de Aparare, Afaceri Interne si Securitate Europeana, Ovidiu-Virgil Draganescu.

In perioada 2000-2005, Ramona Manescu a oferit servicii de consultanta in Drept Comercial si Civil, iar ulterior a detinut functia de vicepresedinte cu rang de subsecretar de stat, in cadrul Autoritatii Nationale pentru Tineret.

A.C.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ramona Manescu ministru Transporturi Noua Republica, #Noua Republica Mihail Neamtu Basescu Manescu, #numire Manescu contestata , #Ministerul Transporturilor