Predare de stafeta la Ministerul Transporturilor: Ce sarcini ii traseaza Ponta lui Manescu

Miercuri, 28 August 2013, ora 11:05
2223 citiri
Predare de stafeta la Ministerul Transporturilor: Ce sarcini ii traseaza Ponta lui Manescu
Foto: Realitatea Tv

Ramona Manescu a preluat, miercuri, sefia Ministerului Transportului de la premierul Victor Ponta, care a detinut pana acum interimatul, iar printre sarcinile care trebuie indeplinite de noul ministru se numara absorbtia fondurilor europene, finalizarea procedurii de privatizare a CFR Marfa si rezolvarea problemelor la CFR Infrastructura si CFR Calatori.

"Ii urez mult succes doamnei Manescu, am incredere ca se va descurca impreuna cu echipa sa intr-unul din ministerele cele mai dificile, asa a fost dintotdeauna. Prioritatile le-am stabilit impreuna. Obiectivul numarul unu este desfasurarea in cat mai bune conditii a POS Transport. Cea mai importanta realizare a Ministerului in acest an a fost debolocarea programului, dar acum trebuie sa absorbim fondurile, iar cel putin in acest domeniu, doamna Manescu are experienta necesara, ea va merge la Bruxelles saptamana viitoare", a precizat Victor Ponta, intr-o conferinta de presa.

De asemenea, Ponta i-a transmis ca pana luni, Ramona Manescu trebuie sa se puna la punct cu toata documentatia legata de CFR Marfa, iar luni sa cheme castigatorul, pe Gruia Stoica, seful GFR, pentru a semna contractul de privatizare.

"Daca da banii, semnam contractul. Daca nu, va urma management privat si restructurarea companiei, iar apoi pregatirea pentru o noua privatizare, alte termene. Trebuie urmarite toate aspectele care tin de contract, investitii, personal", a punctat Ponta.

Ponta: Contractul de privatizare a CFR Marfa ar putea fi semnat luni

El a declarat ca semnarea contractului de privatizare a depins "de pixul presedintelui" Traian Basescu.

"Nu am semnat pentru ca domnul presedinte a avut jocuri politice de vara", a apreciat Ponta, care a insistat asupra faptului ca nu a fost gasita nicio ilegalitate la GFR, compania castigatoare.

In al treilea rand, Ramona Manescu trebuie sa se ocupe de problemele de la CFR Infrastructura si CFR Calatori, insa premierul a insistat asupra faptului ca acestea nu pot fi rezolvate doar de Ministerul Transporturilor, ci impreuna cu cel de Finante si de finantatorii externi ai tarii.

"CFR Calatori nu se poate sustine singura, noi am dat pana acum 500 milioane de euro, subventia nu ajunge niciodata, nici in Romania, nici in alte parti. Secretarii de stat vor discuta cu sindicatele, insa nu ele conduc CFR-ul, ca a fost condus pana acum si nu a fost bine, dialogam insa pentru a avea locuri de munca si subventii mai mari", a punctat premierul.

Ponta a adaugat ca are incredere ca Tarom va fi salvata, deoarece este o companie semnficativa si simbolica pentru tara noastra.

"In legatura cu toate celelalte probleme de zi cu zi, se va pune la punct si are sprijinul meu si sunt abosolut convins ca va veti descurca foarte bine", a mai spus Ponta, despre Ramona Manescu.

Telurile lui Manescu

Noul ministru al Transporturilor a precizat ca si-a fixat trei obiective: accesul la finantare, administrarea si integritatea.

"Despre accesul la finantare, nu sunt straina de acest domeniu. M-am implicat activ in aceste negocieri, in ceea ce priveste directivele si programa Romaniei, sunt implicata direct inca de mult timp, iar saptaman viitoare voi merge la Bruxelles si ma voi intalni cu comisarul Johannes Hahn, astfel ca cele doua miliarde sa fie utilizate cat mai curand", a precizat Ramona Manescu.

Ea sustine ca administrarea e necesara si cere responsabilizarea si mobilizarea tuturor specialistilor ca sa-si aduca contribuita.

Cel de-al trielea tel al sau ca ministru este integritatea, "pentru ca pentru a fi eficienti si performanti nu trebuie sa fim doar competenti, ci si intergii si orice derapaj va fi sanctionat", a adaugat Ramona Manescu.

De altfel, Ramona Manescu le-a cerut jurnalistilor un "ragaz, nu foarte lung, de cateva zile", in care sa evalueze prioritatile Ministerului Transporturilor si a marturisit ca nu a mai mers de mai bine de undeceniu cu trenul sau cu metroul.

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, n-a mai calatorit de un deceniu cu trenul sau metroul

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#Manescu ministru Transporturi, #Ponta ministru Transporturi Manescu, #Ponta sarcini Manescu Transporturi, #Ponta sarcini Ramona Manescu , #Ministerul Transporturilor