Ramona Manescu: Am demarat deja o noua procedura de privatizare a CFR Marfa

Miercuri, 23 Octombrie 2013, ora 11:19
1982 citiri
Ramona Manescu: Am demarat deja o noua procedura de privatizare a CFR Marfa
Foto: Digi 24

Ministrul Transporturilor Ramona Manescu a declarat, miercuri, ca a inceput deja o noua procedura de privatizare a companiei de stat CFR Marfa.

"Da, se reia in acest an privatizarea, noi am reluat deja procedura, dar nu va ganditi ca asta inseamna doar momentul licitatiei, inseamna si pregatiri, cum ar fi alegerea unui nou consultant si procedurile. Suntem intr-un calendar pe care il vom discuta si azi cu FMI si apoi in Guvern. In functie de calendar, va vom anunta cand va fi licitatia, dar nu ne grabim", a spus Ramona Manescu, intr-o inspectie la lucrarile la magistrala de metrou ce porneste din Drumul Taberei.

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrul Transporturilor, pe 16 octombrie, sa reia privatizarea CFR Marfa dupa ce prima procedura nu a fost finalizata cu succes.

Ponta anunta o noua procedura de privatizare a CFR Marfa - afla termenul (Video)

Insa Ramona Manescu a confirmat abia miercuri ca noua procedura a inceput deja, dupa ce, cu o zi in urma, a anuntat ca GFR, compania care castigase prima licitatie, isi va primi garantia inapoi.

Ministerul Transporturilor ii da inapoi lui Gruia Stoica banii pe CFR Marfa

Privatizarea CFR Marfa a esuat deoarece clauzele suspensive de care era conditionata finalizarea tranzactiei, potrivit HG privind privatizarea, nu au fost indeplinite, iar cumparatorul, Grup Feroviar Roman, nu a platit intreaga suma licitata pana la 14 octombrie, data limita din HG.

Manescu: Magistrala Drumul Taberei va fi gata in 2016

In alta ordine de idei, Ramona Manescu a afirmat ca magistrala 5 de metrou va fi gata in 2016, asa cum este stabilit.

"In 2016 va fi gata metroul, acum totul e in grafic si nu ne vom indoi ca nu se vor termina lucrarile la timp. Se lucreaza curat", a spus ministrul.

Primele trenuri pe Magistrala 5, de la Raul Doamnei si de la statia Valea Ialomitei, pana la Eroilor, ar fi trebuit puse in functiune in cursul anului 2015, insa lucrarile au intarziat din cauza lipsei finantarii.

#Ramona Manescu privatizare CFR Marfa, #Manescu privatizare noua CFR Marfa, #Manescu CFR Marfa, #Manescu metrou Drumul Taberei , #Ministerul Transporturilor