Ramona Manescu, despre CFR Marfa: Era aproape imposibil de indeplinit conditiile

Duminica, 27 Octombrie 2013, ora 22:49
3591 citiri
Ramona Manescu, despre CFR Marfa: Era aproape imposibil de indeplinit conditiile
Foto: Antena 3

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, este de parere ca era "aproape imposibil" ca cele doua conditii suspensive in cazul privatizarii CFR Marfa sa fie indeplinite, afirmand ca o asemenea operatiune ar fi trebuit sa dureze cel putin un an si jumatate.

"Era aproape imposibil ca aceste doua conditii suspensive sa fie indeplinite. Pe de alta parte, consultantii celor doua parti puteau foarte bine sa nu introduca cele doua conditii suspensive", a declarat ministrul liberal, duminica seara, la Digi 24.

Aceasta a afirmat ca se va constitui o noua comisie de privatizare, deoarece "nu se pune problema ca aceasta comisie de privatizare, in actuala componenta, sa reia procesul de privatizare".

Ramona Manescu: Am demarat deja o noua procedura de privatizare a CFR Marfa

Tap ispasitor pentru esecul privatizarii CFR Marfa: Se cere demisia de urgenta a lui Ghibu

Ramona Manescu a tinut sa sublinieze ca secretarul de stat Cristian Ghibu nu va face parte din noua comisie de privatizare, care va fi condusa de secretarul de stat care va fi responsabil de CFR Marfa.

In acelasi timp, ministrul Transporturilor nu crede ca Ghibu este "neaparat vinovat" de esecul privatizarii CFR Marfa.

Manescu: O privatizare de succes se face in cel putin un an si jumatate

Ramona Manescu sustine ca a invatat o lectie in urma escului privatizarii CFR Marfa: "O privatizare serioasa, de succes, nu se face in termen atat de scurt, o privatizare serioasa se face in cel putin un an si jumatate, doi ani".

Totodata, ministrul Transporturilor a mai afirmat ca se gandeste sa se prezinte cu o mapa in toate capitalele europene, "astfel incat oamenii sa fie informati, toti cei care sunt interesati de privatizarea CFR Marfa".

Privatizarea CFR Marfa, esuata - Gruia Stoica: Am fost informati ca nu se poate finaliza tranzactia (Video)

Ramona Manescu despre esecul privatizarii CFR Marfa: Analizam retinerea garantiei

Privatizarea CFR Marfa a esuat, pe 14 octombrie, dupa ce nu au fost indeplinite conditiile de privatizare. Gruia Stoica, proprietarul Grup Feroviar Roman (GFR), castigatorul licitatiei, a declarat ca i s-a comunicat ca nu este posibil sa fie facuta plata si finalizata tranzactia.

Ramona Manescu a declarat, in seara aceleiasi zile, ca se analizeaza oportunitatea retinerii garantiei depuse de GFR pentru privatizarea CFR Marfa, dar si ca ministerul pe care il conduce si-a indeplinit obligatiile.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Ramona Manescu privatizare CFR Marfa, #Manescu conditii suspensive privatizare CFR Marfa, #comisie privatizare CFR Marfa, #esec privatizare CFR Marfa , #Ministerul Transporturilor