Ramona Manescu despre esecul privatizarii CFR Marfa: Analizam retinerea garantiei

Luni, 14 Octombrie 2013, ora 23:09
3257 citiri
Ramona Manescu despre esecul privatizarii CFR Marfa: Analizam retinerea garantiei
Foto: Digi 24

Ministrul Transporturilor a declarat, luni seara, ca se analizeaza oportunitatea retinerii garantiei depuse de GFR pentru privatizarea CFR Marfa, dar si ca ministerul pe care il conduce si-a indeplinit obligatiile.

"Astazi si-a implinit 60 de zile pe care GFR il avea sa plateasca", a spus ministrul Transporturilor, luni, intr-o scurta declaratie de presa sustinuta in jurul orei 22.40.

"Comisia de privatizare a asigurat derularea constanta a procesului, statul roman si Ministerul Transporturilor l-au investit cu responsabilitate de conducere a comisiei pe domnul secretarde stat Cristian Ghibu.

Am avut doar doua cerinte precise pentru domnul secretar de stat Ghibu - sa se concentreze pe procesul de privatizare si sa mentina situatia in legalitate", a precizat Ramona Manescu.

Privatizarea CFR Marfa, esuata - Gruia Stoica: Am fost informati ca nu se poate finaliza tranzactia

Aceasta a mentionat ca GFR, cumparatorul CFR Marfa, ar fi putut sa renunte la conditiile suspensive si sa plateasca intreaga suma chiar luni.

"Ministerul Transporturilor si-a inteplinit obligatiile contractuale, va spun cu toata responsabilitatea. Cumparatorul ar fi putut plati azi, renuntand la cele trei conditii suspensive", a precizat ministrul Transporturilor.

Nu in ultimul rand, Ramona Manescu a comentat si posibilitatea returnarii banilor depusi de catre Gruia Stoica: "Comisia de privatizare impreuna cu consultantii analizeaza oportunitatea rentinerii garantiei de catre stat".

Privatizarea CFR Marfa va fi reluata de la zero, marti - surse

Declaratiile acesteia au fost facute dupa ce privatizarea CFR Marfa a esuat, luni, ca urmare a faptului ca nu au fost indeplinite conditiile de privatizare. Gruia Stoica, proprietarul Grup Feroviar Roman (GFR), castigatorul licitatiei, a declarat ca i s-a comunicat ca nu este posibil sa fie facuta plata si finalizata tranzactia.

Intrebat daca se va ajunge la un proces, in cazul returnarii celor 30 de milioane de euro deja depuse, Stoica a raspuns: "Nu stiu ce sa va spun vizavi de acest aspect, daca se va ajunge la proces. Conform contractului, banii trebuie returnati".

Procesul de privatizare va fi reluat, insa, de la zero, cel mai probabil marti, potrivit unor surse din cadrul Ministerului Transporturilor.

Citește și:
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
CURS a publicat un nou sondaj de tip omnibus, realizat pentru luna martie, din care reiese că principalele partide aflate la putere, PSD și PNL, se află într-o ușoară scădere, punctele...
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti, Cristian Preda, a afirmat că este mai probabil ca înţelegerea PSD-PNL să continue, precizând că nu există vreo voce...
#Ramona Manescu privatizare CFR Marfa, #Manescu esec privatizare CFR Marfa, #conditii neindeplinite privatizare CFR Marfa, #esec privatizare CFR Marfa , #Ministerul Transporturilor