Ramona Manescu: In Drumul Taberei, pornesc miercuri utilajele si nu se mai opresc

Marti, 24 Septembrie 2013, ora 17:02
3484 citiri
Ramona Manescu: In Drumul Taberei, pornesc miercuri utilajele si nu se mai opresc

Utilajele care vor sapa tunelele aferente Metroului Drumul Taberei isi vor incepe miercuri activitatea, a anuntat, marti, ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, dupa semnarea documentelor de finantare pentru proiectul privind constructia liniei 4 de metrou.

"In cazul Metroului Drumul Taberei, maine dimineata (miercuri - n.red.), la ora 10:00, vor intra deja utilajele care sapa tunelul. Sunteti invitati acolo (jurnalistii-n.r.), voi fi impreuna cu domnul director (al Metrorex - n.red.), cu primul ministru Victor Ponta. Este un eveniment pe care dorim sa-l marcam pentru ca, odata ce pornesc aceste utilaje, nu se mai opresc - construiesc tunelurile.

O sa vedeti, tehnologia este foarte avansata, iar rezultatele vor fi pe masura. Speram sa finalizam lucrarile la metrou cel putin partea de suprafata cat mai repede, pentru a putea relua traficul rutier, cat timp lucrarile in subteran vor continua", a spus ministrul Manescu.

In ceea ce priveste oportunitatea constructiei acestei linii de metrou, seful de la Transporturi a apreciat ca decongestionarea traficului in zona va fi benefica pentru locuitorii sectorului 6.

"Stiti care este traficul in Drumul Taberei. Era singura zona foarte aglomerata fara metrou. Decongestionarea traficului va fi foarte importanta pentru cei din zona, din tot sectorul 6", a adaugat ea.

Noi promisiuni de la Metrorex: Cand vom circula cu metroul prin Drumul Taberei

Intrebat despre linia de metrou Parc Bazilescu-Straulesti, directorul general al Metrorex, Aurel Radu, a precizat ca aceasta dateaza din perioada comunismului, acum fiind construite inca doua statii.

"Cealalta linie de metrou este veche. A fost initiata de pe vremea comunismului. Noi doar am continuat cu inca doua statii, pentru care a fost realizata licitatia, iar noi facem doar executia. Ce este important la 1 Mai este faptul ca la Straulesti era gandit sa se faca un depou care deserveste si Linia 6 de metrou Gara de Nord-Aeroportul Otopeni. Acum, in executie, sunt doua statii, o prelungire, realizarea acestui depou si un parking, pentru cei care vin din afara Bucurestiului", a spus acesta.

Vesti proaste pentru Drumul Taberei: Finalizarea metroului, amanata cu patru ani

Excavatia pentru realizarea tunelelor aferente Magistralei 5 de metrou, sectiunea Raul Doamnei-Hasdeu, va incepe in data de 25 septembrie, a anuntat, pe 18 septembrie, Metrorex.

Intr-un comunicat, compania face referire la data de incepere a excavatiei, anuntata initial pentru mijlocul lunii septembrie, si afirma ca nu exista intarzieri, deoarece miscarea utilajului de excavat tunele (TBM), chiar daca nu a fost introdus in "terenul viu" a demarat inca de la inceputul lunii septembrie.

La 20 august, Metrorex anunta ca termenul estimat pentru darea in folosinta a tronsonului de metrou Raul Doamnei-Eroilor 2 este inceputul anului 2016, iar la inceputul lunii septembrie 2013 era preconizata pornirea celor doua utilaje de executat tunele.

Quarterly Report - Editia 4

Marcel Ciolacu a ajuns în Turcia. Ce speră să obțină în urma vizitei VIDEO
Marcel Ciolacu a ajuns în Turcia. Ce speră să obțină în urma vizitei VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a fost primit luni, 20 mai, pe Aeroportul Internaţional Esenboga, de reprezentanţi ai autorităţilor din Ankara. El face o vizită oficială în Turcia, la invitaţia...
Clotilde Armand, încrezătoare în victoria „categorică” la Sectorul 1: ”Oamenii nu-și doresc un primar care a activat în SRI”
Clotilde Armand, încrezătoare în victoria „categorică” la Sectorul 1: ”Oamenii nu-și doresc un primar care a activat în SRI”
Clotilde Armand, primărița Sectorului 1, a fost invitata ultimei ediții a rubricii „Cu fața la alegători”, unde a vorbit despre proiectele realizate în mandatul său, despre...
#metrou Drumul Taberei lucrari, #demarare lucrari tuneluri metrou, #Ramona Manescu metrou lucrari finalizare , #Ministerul Transporturilor