Ramona Manescu, propunere - surpriza pentru sefia Transporturilor. Ponta, de acord

Duminica, 25 August 2013, ora 11:38
3542 citiri
Ramona Manescu, propunere - surpriza pentru sefia Transporturilor. Ponta, de acord

Doua propuneri isi vor disputa voturile liberalilor la Biroul Politic National de duminica, in care se decide nominalizarea pe care PNL o va face pentru sefia Ministerului Transporturilor.

Potrivit unor surse politice, este vorba de Nini Sapunaru si Ramona Manescu.

Daca despre primul se stia, informatia fiind confirmata atat de Nini Sapunaru, cat si de Crin Antonescu, europarlamentarul Ramona Manescu este o propunere-surpriza.

Intrebat de jurnalisti, inainte de a intra la sedinta BPN, daca e si Ramona Manescu pe lista pentru ministerul Transporturilor si daca sunt sanse sa fie votata, Crin Antonescu a raspuns: "Sunt sanse, sunt sanse". De asemenea, potrivit unor surse politice citate de Digi24, premierul Victor Ponta ar fi de acord cu nominalizarea Ramonei Manescu pentru portofoliul de la Transporturi.

Liderii PNL decid pe cine propun la sefia Transporturilor. Ramona Manescu, in carti

Ramona Manescu este europarlamentar PNL din 2007 pana in prezent si membru ALDE. In cadrul acestui grup este coordonator in Comisia pentru Dezvoltare Regionala, membru in Comisia pentru Ocuparea Fortei de Munca si Afaceri Sociale si membru in Comisia de Cultura si Educatie.

Ramona Manescu este casatorita cu vicepresedintele PNL Rares Manescu, cel care este si primarul Sectorului 6 din Bucuresti.

Potrivit propriilor declaratii, Ramona Manescu a intrat in Partidul National Liberal la varsta de 18 ani. In ce priveste optiunea ei pentru politica, europarlamentarul sustine ca "politica este un instrument care trebuie folosit doar pentru a imbunatati viata oamenilor", iar "politicianul prezentului trebuie sa fie onest, cu bun simt, specialist si cu o viziune clara pe termen lung".

Nascuta in 1972, in Constanta, Ramona Manescu este licentiata in Stiinte Juridice la Facultatea de Drept, a Universitatii Bucuresti.

Dupa incheierea studiilor de licenta, europarlamentarul liberal a urmat mai multe studii postuniversitare - Institutul Diplomatic Roman din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (2006), Academia Nationala de Informatii, Colegiul Superior de Securitate Nationala, dizertatie cu tema "Industria Romaneasca de Aparare" (2006), Universitatea Nationala de Aparare - Colegiul National de Aparare, dizertatie cu tema "Romania si Politica Europeana de Securitate si Aparare" (2005).

De asemenea, Ramona Manescu a absolvit masterul in "Relatii Internationale si Integrare Europeana" la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti.

Quarterly Report - Editia 4

Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 25 mai, că este convins că Rusia nu va ataca România. Declarațiile premierului vin la două zile după ce un român a fost arestat sub...
Dîncu despre candidatura lui Iohannis la șefia NATO: ”A avut în spate câțiva lideri importanți / Arată pentru prima dată că Estul e important”
Dîncu despre candidatura lui Iohannis la șefia NATO: ”A avut în spate câțiva lideri importanți / Arată pentru prima dată că Estul e important”
Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării şi candidat PSD la alegerile europarlamentare, susţine că preşedintele Klaus Iohannis a avut în spate mai mulţi lideri europeni atunci când şi-a...
#Ramona Manescu propunere ministru Transporturi, #Ramona Manescu europarlamentar PNL , #Ministerul Transporturilor