Ramona Manescu se plimba cu trenul: E promitator! Pana in 2020, trenuri de mare viteza in Romania

Sambata, 18 Ianuarie 2014, ora 16:58
4215 citiri
Ramona Manescu se plimba cu trenul: E promitator! Pana in 2020, trenuri de mare viteza in Romania

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a declarat ca pana in 2020, Romania va avea trenuri de mare viteza.

Ramona Manescu a explicat, la Antena 3, ca in ultimii ani eforturile au fost indreptate catre infrastructura rutiera, chiar daca succesul nu a fost pe masura asteptarilor.

Urmeaza insa si modernizarea cailor ferate, cu fonduri europene, a spus ea: "In acest moment, noi avem in vedere o retea, agreata cu Comisia Europeana, care va fi modernizata cu fonduri europene".

Ramona Manescu a calatorit, in sfarsit, cu trenul: Ar putea fi "un pic mai curat".

"Si eu as vrea sa vedem cat de curand trenuri de mare viteza si ca, in sfarsit, ne concentram pe infrastructura feroviara", a spus ministrul, mentionand ca a avut, recent, o surpriza placuta intr-o calatorie cu trenul: "In ultima perioada am fost cu trenul pe ruta Bucuresti - Constanta si Bucuresti - Brasov si pe ruta de Constanta am avut surpriza sa ajung la timp. E promitator", a completat Manescu.

Ministrul a spus ca, pana la finele perioadei 2014 - 2020, "ne dorim sa avem trenuri de mare viteza, trenurile de marfa sa mearga cu 120 km/h si cele de pasageri cu 160 km/h."

Legat de privatizarea companiei TAROM, Ramona Manescu a spus ca asta nu se va intampla, fara a intra in amanunte.

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, n-a mai calatorit de un deceniu cu trenul sau metroul

Cand a preluat functia de ministru al Transporturilor dupa ce colegul sau de partid Relu Fenechiu a fost condamnat la inchisoare, Ramona Manescu le-a marturisit jurnalistilor ca nu a mai calatorit cu trenul sau cu metroul de mai bine de zece ani.

#Ramona Manescu trenuri mare viteza, #Romania trenuri mare viteza 2020, #cai ferate Romania modernizare fonduri, #Tarom privatizare , #Ministerul Transporturilor