Romania vrea reluarea transportului cu feribotul catre Georgia

Vineri, 25 Octombrie 2013, ora 07:04
3070 citiri
Romania vrea reluarea transportului cu feribotul catre Georgia

Romania si Georgia planuiesc sa reia legaturile pe Marea Neagra, respectiv transportul cu feribotul, potrivit unui memorandum care va fi validat vineri, la Tbilisi.

Memorandumul are ca obiect "cooperarea in sfera transportului cu feribotul, intre Ministerul Economiei si Dezvoltarii Sustenabile din Georgia si Ministerul Transporturilor din Romania", transmite agentia azera Trend.

Documentul va fi semnat de catre secretarul de stat in Ministerul georgian al Economiei, Natia Mikeladze, si secretarul de stat al Ministerului roman al Transporturilor, Nicusor Marian Buica, a transmis ministerul din Georgia.

"Vizita delegatiei romane si punerea in aplicare a unui memorandum de intelegere reciproca va contribui la restaurarea conexiunilor prin intermediul feribotului intre porturile dintre cele doua tari, in viitorul apropiat, care este o premisa a cresterii cifrei de afaceri a marfii din portul georgian, dezvoltarea a potentialului de tranzit si crearea unor noi locuri de munca", a transmis ministerul.

Delegatia Ministerului Transporturilor din Romania, condusa de Buica, a ajuns in Georgia, miercuri.

In timpul vizitei, delegatia a examinat porturile din Batumi si Poti, avand totodata loc o intalnire intre grupurile de lucru bilaterale pe tema restaurarii transportului cu feribotului intre Constanta si porturile Batumi si Poti.

#Romania trasport feribot Georgia , #Ministerul Transporturilor