Romania preia presedintia Comunitatii Democratiilor, formata din 106 state. La New York va merge Ramona Manescu

Luni, 16 Septembrie 2019, ora 20:45
3892 citiri
Romania preia presedintia Comunitatii Democratiilor, formata din 106 state. La New York va merge Ramona Manescu
Foto: Arhiva Facebook/MAE

Romania exercita, incepand cu 15 septembrie, Presedintia Comunitatii Democratiilor, for multilateral prestigios care promoveaza principiile si practicile fundamentale ale democratiei in lume, anunta Ministerul Afacerilor Externe.

MAE precizeaza, intr-un comunicat, ca incredintarea acestui mandat este o recunoastere a convingerii cu care Romania respecta aceste valori, iar exercitarea sa pentru urmatorii doi ani va facilita consolidarea credibilitatii si prestigiului Romaniei in plan international, drept o democratie stabila.

Alaturi de continuarea proiectelor pe care Comunitatea le-a initiat deja in state aflate in tranzitie democratica, Romania are prilejul sa introduca teme si proiecte de interes direct in zone de interes strategic. O atentie deosebita va fi acordata implicarii tinerilor in procesul decizional democratic si dezvoltarii durabile ca unica perspectiva pentru cresterea calitatii vietii a generatiilor prezente si viitoare, precizeaza sursa citata.

Ceremonia care va marca preluarea de catre Romania a acestei Presedintii va avea loc la 26 septembrie, la sediul central al Organizatiei Natiunilor Unite la New York, iar ministrul roman al afacerilor externe, Ramona-Nicole Manescu, va prelua aceasta functie de la omologul polonez Jacek Czaputowicz.

Comunitatea Democratiilor este o structura interguvernamentala, de anvergura globala, care are ca obiective promovarea unor societati pasnice si incluzive pentru o dezvoltare durabila, accesul la justitie pentru toti si crearea unor institutii eficiente, responsabile si incluzive la toate nivelurile.

Romania se numara printre cele 106 state membre ONU care au semnat Declaratia de la Varsovia - documentul fondator al Comunitatii Democratiilor (CoD).

#Ramona Manescu presedintie Comunitate Democratica , #ministru de Externe
Comentarii