Ciolos: Ministrul de Externe Ramona Manescu mi-a promis ca Guvernul Romaniei o va sustine pe Kovesi

Duminica, 22 Septembrie 2019, ora 12:53
11523 citiri
Ciolos: Ministrul de Externe Ramona Manescu mi-a promis ca Guvernul Romaniei o va sustine pe Kovesi

Dacian Ciolos, presedintele grupului Renew Europe din Parlamentul European, a afirmat ca a avut o discutie cu ministrul de Externe Ramona Manescu, inainte de votul pro-Kovesi din Consiliul UE, si ca oficialul roman i-a promis ca Romania o va sustine pe Kovesi.

Intr-o conferinta de presa, duminica, copresedintele Aliantei 2020 USR PLUS a relatat o intalnire cu Ramona Manescu, la Bruxelles, in cadrul careia i-a spus acesteia ca europarlamentarii USR PLUS vor sustine doar candidati romani compententi, facand referire la votul pentru Rovana Plumb.

"I-am spus si doamnei prim-ministru si doamnei ministru de Externe Ramona Manescu, care m-a vizitat la Bruxelles.

Acolo i-am spus ca vom sustine pentru postul de comisar european doar oameni competenti, asa cum am rugat-o atunci sa o sustina si Guvernul Romaniei pe doamna Kovesi si dansa mi-a promis atunci ca Guvernul o va sustine pe doamna Kovesi. A existat in mod clar aceasta afirmatie din partea ministrului de Externe Ramona Manescu. Mi s-ar fi parut firesc ca doamna Laura Codruta Kovesi sa fi fost sustinuta inca de la inceput, pentru ca dovedise deja ca are aceste calitati repate de competenta", a spus Dacian Ciolos.

Informatii ca ambasadorul roman la UE va avea mandat sa voteze pro-Kovesi au aparut cu cateva zile inainte de sedinta COREPER, dar premierul Viorica Dancila a tinut sa le nege, intr-o declaratie publica dupa o intalnire cu social-democratii.

Pe de alta parte, imediat dupa vot, Ziare.com a relatat, pe surse, ca ambasadorul Luminita Odobescu a sprinjinit candidatura lui Kovesi, in pofida declaratiiilor premierului roman.

Mai mult, presedintele Klaus Iohannis a confirmat ca a vorbit cu Odobescu si i-a spus ca presedintia recomandat un vot pro-Kovesi.

Ramane insa neclar daca Luminita Odobescu a avut sau nu un mandat clar si cine anume i l-a transmis.

#Ciolos Kovesi Manescu vot Plumb , #stiri Ramona Manescu