Romania, codasa la absorbtia fondurilor europene

Sambata, 09 Aprilie 2011, ora 20:42

   

Romania, codasa la absorbtia fondurilor europene
Europarlamentarii romani Ramona Manescu, din partea PNL, si Victor Bostinaru, din partea PSD, au declarat, sambata, ca Romania este codasa in UE in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene.

"Declarativ, guvernantii spun mereu ca absorbtia fondurilor europene este o prioritate, dar la nivelul faptelor nu se intampla absolut nimic, ministrii responsabili nici macar nu fac act de prezenta la un seminar pe o problema care ar putea aduce Romaniei multe avantaje", a afirmat europarlamentarul PNL, in cadrul unui seminar pe teme europene, conform Antena 3, care citeaza Mediafax.

Cei doi europarlamentari, dar si presedintele Senatului, Mircea Geoana, care a fost prezent la seminar, au atras atentia ca Romania urmeaza sa primeasca mai putini bani de la Uniunea Europeana, in perioada 2014-2020, proportional cu fondurile ramase neabsorbite in prezent.

Absorbim doar 14% din fondurile europene

In cadrul seminarului a fost prezentat si un sondaj conform caruia Romania a reusit sa absoarba putin sub 15% din fondurile europene valabile, atat la dezvoltare regionala si coeziune, cat si la capitolul social.

Datele arata ca, dintr-un total de 3,68 de miliarde pentru fonduri sociale, Romania a reusit sa atraga 14,16%, ocupand penultimul loc intre statele europene la acest capitol. Mai prost decat Romania sta Malta, cu o rata de absorbtie de 13,76%.

Din cele 15,53 miliarde de euro alocate Romaniei ca fonduri pentru dezvoltare regionala si fonduri de coeziune, autoritatile au atras, pana la 1 martie 2011, 13,43%, fiind pe ultimul loc intre tarile europene.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2223 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Stop
rank 2
nu ma mira
in majoritatea din cazuri pentru a primi fonduri trebuie sa vina bani din 3 directi .Bani propri ai investitorului,bani de la statul Roman si bani Europeni.Europeni nu dau decit dupa ce sint inplinite celelate conditi.Si acum ghiciti cine nu se tine de cuvint ? Pai cine statul in frunte cu portocalii minunati .Exemplu investitorul are 30% 10% trebuie sa puna statul Roman ca sa poti primi 60% fonduri Europene .Pentru cei 10% care trebuie sa i dea Boc cu trupa nu se face nimic in Romania asta . Asta da ajutor pentru cetatean. Sa ne traiasca PDL si toti desteptii care i-au ales,datii tot asa inainte si o sa ajungeti inapoi
mercenarul
rank 2
SOLUTIA:
majoritatea banilor nu sint accesati din cauza lipsei de proiecte competitive.
-ce trebuie facut?
STUDENTII CARE TERMINA FACYLTATILE trebuie sa faca lucrari de diploma da?..profesorii de la universitati impruna cu studentii trebuie sa vada in ce domenii se dau banii de la UE.
exemplu: daca se ofera bani pentru stine de oi, cei de la facultatile de agronomie trebuie sa faca planurile si sa le ofere GRATIS celor interesati. acestia pun banii lor la batiae si ia restul de la UE
martorana
rank 1
De ce investorii romani nu lucreaza cu fonduri europene?
Pentru ca aceste fonduri nu se pot fura asa cum se intampla cu fondurile acordate de guvernul Romaniei.
Guvernul Romaniei ar trebui sa nu acorde fonduri romanesti,investitorilor, pana nu accepta si fonduri UE
hopa
rank 1
da...da...
iata kiatro si adevarul PROSTALAULE ai zis ca am devenit sclavi ne fura tara ,bogatile am devenit ultimi pe pamint etc,etc,....ne roaga astia cu bani si noi nu,nu,si cred basescu nu vrea nu asa,sau mafia portocalie eh,sau i,d,ioti ca tine care nu inteleg nimic,
Banu_Maracine
rank 5
da,da!
- dar la absorbtia fondurilor interne ne-au lasat
incuru gol.Aici sunt dibaci de nu se poate!
hopa
rank 1
da...da...
problema e nici un partid nu vrea ca vor aparea clasa de misloc fara spaga la partid si atunci nici un partid nu doreste ca cineva sa aiba saracia lui fara s-a dea tribut la asa zisi alesi...si nu uitati ca marile lucrari de avengura au deja stapini la bruxelles si aia mereu urmaresc unde sunt banii...cineva mi-a zis banii de la UE sunt ca apa cristalina se vede si cea mai micuta piatra pe cind astea de la noi sunt tulburi nimeni nu stie unde e fundul lacului asa ca poti arunca cu bani mereu
jackd
rank 2
In Romania trebuie sa dai din urechi,parte si spaga...
Si decat sa dai si jumatate din banii care vin din surse europene mai bine lipsa... CORUPTIA este prea definitorie pentru acesta tara
delta
rank 2
???
Bulgariaaaaa....caci incepem tot mai des sa ne comparam cu vecinii nostri , este la un procent de 20% .Bravo lor.
Nu ar fi bine de stiut FOARTE CLAR cine e direct raspunzator de aceasta problema ?
Nu de alta , dar e la mintea unui copil ca intr-o tara in care 50% din localitati ( pana la cele mai mici , micute ) sunt neelectrificate si 60% dintre localitati nu au canalizare , aceste fonduri pot fi mana cereasca .
Si uite asa am rezolva si somajul , uite asa ar avea de lucru o gramada de firme de constructii , uite asa s-ar vinde materiale de constructii si regula dominoului ne arata ca multa lume ar fi fericita.
Insa , pentru ca exista si un INSA ....regula dominoului nu s-ar aplica la spaga ....fiind vorba de bani europeni ....mai tango cu devizele de lucrari umflate .....la acest capitol noi suntem cei care putem da lectii europenilor .
Bani pentru partide d-aicea nu prea .
Si uite asa realizam de ce nu "absorbim" sau mai bine zis lipsa de interes la "absorbit" ....noi folosim paiul .
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor