Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

10 reguli de respectat daca vrei un metabolism mai rapid

Duminica, 06 Ianuarie 2013, ora 10:14
13173 citiri
10 reguli de respectat daca vrei un metabolism mai rapid

Este un lucru dovedit stiintific ca metabolismul, in mod natural, se diminueaza dupa varsta de 20 de ani (aproximativ cu 2 pana la 3% pentru fiecare deceniu care trece). Acest lucru nu inseamna insa ca singurele variante sunt infometarea sau acceptarea kilogramelor in plus.

Iata zece sfaturi pentru a mentine "motorul intern" la functionarea optima, oferite de nutritionistii de la Plaisirs sante.

1. Cafea sau ceai verde la micul dejun

Printre efectele benefice ale consumului moderat de cafea se numara si accelerarea metabolismului. O ceasca de cafea matinala stimuleaza organismul sa consume calorii timp de doua ore. Pentru cei care nu agreeaza cafeaua, este binevenit ceaiul verde, care este excelent pentru stimularea metabolismului.

2. Dormiti suficient

Daca dormiti mai putin de sapte ore pe noapte, este posibil sa afectati hormonii care controleaza metabolismul. De obicei, glucidele sunt cele a caror transformare nu se mai face in mod eficient, ceea ce inseamna ca lipsa de somn poate predispune la diabet si obezitate.

3. Serviti micul dejun

Un mic dejun poate creste cu 10% ritmul metabolismului, in special daca este consistent. Se recomanda consumul de proteine si grasimi, cum ar fi ouale si iaurtul grecesc, care este mai gras decat cel obisnuit. Studiile au aratat ca un mic dejun bogat in grasimi ajuta organismul sa arda mai multe glucide si grasimi pe parcursul intregii zile.

4. Trei sau patru mese echilibrate, la ore fixe

In 2012, cercetatorii de la Universitatea din Ottawa, au ajuns la concluzia ca, pentru acelasi numar de calorii, a manca putin si des pe zi nu stimuleaza metabolismul intr-o masura mai mare decat servirea a trei sau patru mese echilibrate pe zi. Pentru cei care doresc sa slabeasca, micul dejun ar trebui sa fie cel mai copios. Se pare ca organismul nostru apreciaza un orar al meselor stabil, de aceea ar fi indicat sa se respecte si ora de masa.

5. Puneti-va muschii la treaba

Exercitiile fizice facute cu regularitate sunt excelente pentru un metabolism mai rapid, deoarece muschii sunt cei care ard cele mai multe calorii. Cei care nu au timp sau nu agreeaza exercitiile in sala, sa recurga la mersul pe jos, urcatul scarilor, miscarea in natura.

6. Consumati proteine

Un studiu publicat in 2012 in "Journal of American Medical Association" demonstreaza ca oamenii care consuma mai multe proteine au o rata mai mare a metabolismul bazal. De multe ori, femeile nu consuma suficiente proteine, de aceea ar trebui sa urmareasca ca din alimentatie sa nu lipseasca pestele, ouale, carnea de pui, fasolea.

7. Ardeii iuti

Ardeii iuti contin o substanta numita capsaicina, care s-a dovedit stiintific ca stimuleaza sistemul nervos si metabolismul. Pentru cei carora le place gustul picant, iata inca un motiv bine intemeiat de a-i consuma in mod regulat.

8. Beti apa

Consumul de apa creste usor metabolismul, in special atunci cand este rece. In functie de dispozitia personala, cand este posibil, un pahar de apa cu cateva cuburi de gheata si putina zeama de lamaie se va dovedi un stimulent, deoarece organismul va utiliza energie pentru a se reincalzi.

9. Mancati suficient

A nu manca suficient poate incetini metabolismul cu pana la 30%, considera specialistii Centrului de sanatate de la Universitatea din Illinois. In loc sa te infometezi si sa mori de foame, este mai eficient sa consumi alimente sanatoase si sa faci miscare. Este si o strategie mult mai putin frustranta.

10. Optimizati functia tiroidiana

Problemele legate de functionarea tiroidei sunt foarte des intalnite, in special in randul femeilor. Cand tinerea sub control a greutatii pare dificil de realizat, mergeti la medic pentru a efectua un control la aceasta importanta glanda a metabolismului.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#stimulare metabolism, #sfaturi metabolism rapid, #stil viata ameliorare metabolism , #cantonament