Dezamăgire pentru Rapid. Ce s-a întâmplat în semifinala cu campioana din Cluj

Vineri, 05 Mai 2023, ora 21:25
2128 citiri
Dezamăgire pentru Rapid. Ce s-a întâmplat în semifinala cu campioana din Cluj
Rapid a pierdut semifinala cu U BT Cluj

Campioana en-titre U Banca Transilvania Cluj a învins vineri, în deplasare, formaţia Rapid Bucureşti, scor 95-76 (53-36), în al patrulea meci din cinci programate în semifinalele Ligii Naţionale. U BT Cluj se califică în finală, unde o aşteaptă CSM Oradea, care a eliminat CSU Sibiu în trei partide.

U BT Cluj şi-a luat revanşa după meciul 3 cu Rapid, în care a suferit cea mai drastică înfrângere a sezonului, 86-106. Anterior, campioana a dispus fără probleme de Rapid, pe teren propriu, cu 78-61 şi 77-65, astfel că are 3-1 la general şi ajunge în finală.

Principalii marcatori ai meciului de vineri au fost Stone 25 puncte, Jeremic 16, pentru Rapid, respectiv Jones 20, Shepherd 16, pentru U BT Cluj.

Finala se va juca, începând de săptămâna viitoare, în şapte partide, cu CSM Oradea, care a învins CSU Sibiu în semifinale, cu 3-0 la general (94-61, 93-67, 78-68). Primele două meciuri ale finalei se vor juca la Oradea, CSM fiind lider la finalul sezonului regulat, astfel că are avantajul terenului propriu.

CSM Oradea va juca a şasea finală din istoria sa, având trei titluri în palmares (2016, 2018, 2019). La rândul său, U BT Cluj va juca a opta finală şi are patru titluri în palmares (2011, 2017, 2021, 2022). Baschetul clujean, prin CS Universitatea Cluj, mai are la activ şapte finale şi trei titluri, obţinute în 1992, 1993 şi 1996.

Ambele finaliste au jucat în acest sezon în cupele europene, CSM Oradea până în faza secundă a grupelor FIBA Europe Cup, fiind la un pas de sferturi, iar U BT Cluj a încheiat pe locul 9 în grupa A din EuroCup, a doua competiţie valorică a continentului.

CSM Oradea, echipa antrenată de Cristian Achim, îşi doreşte cu ardoare titlul din 2023 şi pentru că clubul împlineşte 20 de ani de existenţă, în timp ce U BT Cluj nu concepe să nu-şi respecte blazonul de club în care s-au făcut investiţii majore şi, ca urmare, domină baschetul românesc în ultimii ani.

Dan Șucu, șef de galerie! Ce decizie a luat patronul Rapidului după reținerea lui Bocciu
Dan Șucu, șef de galerie! Ce decizie a luat patronul Rapidului după reținerea lui Bocciu
Acţionarul principal al FC Rapid, Dan Şucu, a anunţat, joi, într-un comunicat, că va merge alături de galeria rapidistă la meciul din deplasare cu Universitatea Craiova, de sâmbătă, de la...
Calificare la pas pentru Rapid în Final Four. Când are loc turneul pentru medalii
Calificare la pas pentru Rapid în Final Four. Când are loc turneul pentru medalii
Echipa de handbal feminin Rapid Bucureşti este ultima calificată la Turneul Final Four al Cupei României, după ce a învins miercuri, în deplasare şi în manşă unică, formaţia Gloria...
#Rapid, #dezamagire, #semifinala, #campioana , #stiri din sport