Dezvaluiri din Casa Fotbalului: Cum a refuzat FRF televizarea barajului Rapid - Chiajna

Luni, 15 Iulie 2013, ora 18:12
2446 citiri
Dezvaluiri din Casa Fotbalului: Cum a refuzat FRF televizarea barajului Rapid - Chiajna

Meciul de baraj pentru mentinerea in Liga 1 dintre Rapid si Concordia Chiajna nu a fost televizat pentru ca FRF, organizator al intalnirii, a refuzat ofertele posturilor interesate, solicitand in schimb o suma uriasa.

Federatia condusa de Mircea Sandu a inventat barajul pentru a completa numarul de formatii din prima divizie si pentru ca astfel LPF sa nu piarda contractul de televizare.

Totusi, desi partida dintre Rapid si Chiajna a fost neasteptat de interesanta pentru microbisti, forul roman a refuzat transmiterea acesteia in direct. In aceste conditii, doar cei opt mii de spectatori care au fost in tribune au putut urmari evenimentele din teren.

Povestea televizarii barajului este una aproape incredibila. FRF a solicitat posturilor TV interesate sa il transmita nu mai putin de 30.000 de euro, suma uriasa pentru nivelul din media autohtona. Au fost televiziuni care au oferit sapte mii de euro pentru drepturile de transmisie, insa propunerile acestea au fost refuzate din start.

"Este dreptul FRF de a considera o oferta acceptabila, foarte buna sau de neluat in seama si, pe cale de consecinta, sa vanda sau nu dreptul de transmisie al unui meci", explica forul condus de Mircea Sandu intr-un comunicat de presa.

Si mai curioasa este atitudinea Federatiei fata de Digi, reteaua care detine majoritatea drepturilor TV ale Ligii 1. Daca "rivalilor" de la Antena Group, ProTV si Dolce li s-a solicitat 30 de mii de euro pentru a televiza barajul, pentru Digi pretul a urcat la 50 de mii de euro!

"Mciul a avut un pret pentru unii, alt pret pentru noi. Noua ni s-au cerut 50.000 de euro. Ultima noastra oferta, intr-adevar verbala, a fost de 7.000 - 10.000 de euro. Adica un pret rezonabil, avand in vedere ca era un meci intre Rapid si Chiajna. Pai, 50.000 de euro face un meci al Stelei, care se vinde cel mai bine, in preliminariile Ligii Campionilor", a declarat Mircea Sai, director de achizitii la Digi, in Adevarul.

FRF vinde drepturile TV ale partidelor pe care le organizeaza prin intermediul firmei Sport Evolution Group (SEG).

Barajul pentru Liga 1 dintre Rapid si Concordia Chiajna a fost castigat de giulesteni, scor 2-1, dupa disputarea a doua reprize suplimentare de prelungiri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#baraj Rapid Chiajna, #FRF drepturi TV, #televizare baraj Liga 1 , #FRF