Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Sansa uriasa ratata de Rapid din cauza lui Copos: "A dat cu piciorul"

Vineri, 28 Decembrie 2012, ora 12:42
3343 citiri
Sansa uriasa ratata de Rapid din cauza lui Copos: "A dat cu piciorul"

Rapid Bucuresti putea fi acum un club solid din punct de vedere financiar si cu un stadion ultramodern, insa ocazia a fost irosita de patronul George Copos.

Cel putin asta sustine omul de afaceri Jean Valvis, actionar al clubului din Giulesti.

Valvis a fost primul om cu notorietate interesat de preluarea Rapidului de la Copos. Se intampla acum sase ani si, la inceput, afaceristul de origine elena s-a aratat incantat de perspectivele clubului.

"In 2006 am facut un efort urias sa transform o asociatie sportiva intr-o industrie sportiva adevarata, cu toate caracteristicile unei corporatii - departamente, delegare de putere, transparenta si audit, marketiung, fonduri financiare, sistem bancar in spate. Cand actionarul majoritar a constatat ca pierde controlul, a dat cu piciorul la gateala cu lapte.

Cu 5 milioane de euro in 2006, majorarea de capital de care vorbeam la momentul acela, bancile veneau cu alte 25-30 milioane de euro si faceam un stadion modern de fotbal. Dotam Bucurestiul nu numai cu un super station, cum e acum Arena Nationala, dar ideea mea era sa-l facem multifunctional (...) imbinam fotbalul cu spectacolul si puneam Romania pe harta evenimentelor culturale majore europene", a dezvaluit Jean Valvis pentru Capital.

A fost debarcat repede de George Copos din fruntea clubului si acum mai detine 0,03% din actiune Rapidului. Recunoaste ca a fost naiv si nu inceteaza sa il arate cu degetul pe actionarul majoritar al giulestenilor.

"Am fost naiv cand am declarat ca Rapidul o sa ajunga un Manchester United al Balcanilor. George Copos a folosit Rapidul ca pe jucaria lui", a mai spus omul de afaceri care incheie cu o previziune sumbra:

"Nici Nationalul nu mai exista, nici Universitatea Craiova... o echipa vine si pleaca."

Jean Valvis a fost primul om de afaceri care s-a aratat dispus sa cumpere Rapidul. Dupa el au urmat Fathi Taher si Lutz Stache, insa niciunul nu a reusit sa se inteleaga cu George Copos.

In prezent, clubul de langa podul Grant a intrat in insolventa din cauza problemelor financiare, majoritatea jucatorilor fiind dati afara pentru ca au salarii prea mari.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Jean Valvis patron Rapid, #Valvis Copos Rapid, #stadion nou Rapid, #Rapid insolventa , #George Copos