Am scapat de falimentara Rapid si am dat de deja retrogradata Timisoara

Autor: Marius Doroftei, Editor Ziare.com
Joi, 21 Iulie 2016, ora 18:59
4641 citiri
Am scapat de falimentara Rapid si am dat de deja retrogradata Timisoara

Liga Profesionista de Fotbal a anuntat azi excluderea Rapidului din Liga 1. o mutare discutabila daca ne gandim ca o echipa aflata in faliment a fost inlocuita cu o alta care, foarte probabil, va fi ciuca batailor in noul sezon si va retrograda pentru a doua oara consecutiv.

Aleasa Ligii pentru noul sezon este ACS Poli Timisoara, o echipa aflata in descompunere si despre care nimeni nu poate garanta ca va incheia campionatul.

Banatenii se confrunta cu mari probleme financiare, fiind chiar executati silit pentru recuperarea unor creante. La finalul campionatului trecut, unul in care "violetii" au retrogradat direct, majoritatea jucatorilor de baza au parasit clubul.

Fara bani de transferuri si cu o interdictie de a legitima fotbalisti extracomunitari, banatenii au facut o pregatire "campeneasca", antrenandu-se exclusiv pe plan local si disputand un singur meci de pregatire, cu o echipa de liga a treia pe care nu au reusit s-o invinga.

Peste toate aceste probleme se suprapun depunctarile primite din partea FRF. Timisoara va incepe noul sezon cu minus 14 puncte! 8 puncte le-au pierdut pentru ca n-au reusit sa indeplineasca baremul in campionatul trecut, iar 6 le-au fost reduse pentru problemele din dosarul de licentiere.

Avem, asadar, o echipa macinata de probleme sportive si financiare care ia startul in Liga 1 cu -14 puncte. Asta in conditiile in care in intreg sezonul 2015/2016, cu un lot macar teoretic superior celui de acum, cu jucatori precum Zicu, Timisoara a reusit sa stranga abia 20 de puncte!

In aceste conditii, se poate astepta cineva, realist, ca cea mai noua versiune a Politehnicii mutata la Timisoara de la Recas sa faca fata in Liga 1? Sau, ca sa mergem putin mai departe, se poate astepta cineva ca o echipa condamnata la retrogradare sa joace numai pe teren?

Suntem in fotbalul in care antrenorul echipei campioane este suspendat pentru pariuri sportive chiar pe campionatul in care evolueaza si formatia lui, iar oficialii Ligii, analizand profund situatia, au decis ca cea mai buna varianta de inlocuire a unui club falimentar este un club care nu are nicio sansa de a evita retrogradarea?

Privind aceasta situatie nu pot sa nu remarc justetea demersului celor de la UTA Batrana Doamna. Aradenii au evoluat in sezonul trecut al ligii secunde, au terminat pe pozitia secunda in Seria II si au jucat barajul. Au castigat prima parte a acestuia, cu locul 2 din Seria I, dar au pierdut-o pe cea decisiva, cu locul 6 din play-out-ul Ligii 1.

Este, daca vreti, prima echipa din Liga 2 aflata sub linia promovarii. Ori daca tu, LPF, excluzi din prima divizie o nou promovata, nu e logic sa introduci in locul ei pe cea mai buna competitoare a formatiei excluse? Nu trebuie tu, autoritate fotbalistica nationala, sa sustii performanta, in cazul nostru lupta pentru promovare, in dauna esecului, care la noi inseamna o retrogradare fara indeplinirea baremului?

Insa decizie a LPF este una in nota celor luate in ultimii ani acest for si care demonstreaza ca diferentele dintre Liga lui Dumitru Dragomir si cea a lui Gino Iorgulescu sunt inexistente.

Citeste si:
Theodor Paleologu acuză un "serial al atacurilor asasine și demente din USR PLUS": "Tind să cred că Barna va cîștiga competiția internă"
Theodor Paleologu acuză un "serial al atacurilor asasine și demente din USR PLUS": "Tind să cred că Barna va cîștiga competiția internă"
Istoricul Theodor Paleologu critică dur ultimele evoluții legate de competiția internă din USR PLUS. "După festivalul de insulte și mitocănii furnizat de PNL urmează, mai pe înfundate...
Șefa CNAIR, dată afară de puterea PNL deși nu fusese numită de USR PLUS. Un consilier al lui Florin Cîțu, uns la cârma companiei
Șefa CNAIR, dată afară de puterea PNL deși nu fusese numită de USR PLUS. Un consilier al lui Florin Cîțu, uns la cârma companiei
Mariana Ioniță a fost schimbată de la conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). În locul său director general a fost numit Cristian Pistol, fost...
Sursa: Ziare.com