De ce nu e lasat acest Rapid sa moara?

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Joi, 14 Iulie 2016, ora 07:42
5860 citiri
De ce nu e lasat acest Rapid sa moara?

Rapidul nu mai traieste de o buna bucata de timp, insa clubul din Giulesti se chinuie teribil sa-si dea sfarsitul natural pentru a o putea lua de la capat mai sarac, fara datorii si poate mai curat.

Telenovela din jurul "visiniilor" nu mai e nici trista, nici amuzanta si nici macar interesanta. Cei mai multi dintre microbisti s-au obisnuit in ultimii ani cu un Rapid aflat cu un picior si jumatate in groapa, care gafaie la limita supravietuirii si ca exista doar pentru ca le mai poate aduce bani unora sau altora.

Din pacate, in acest scenariu prost sunt angrenati si unii suporteri de buna credinta, pentru ca la Rapid, asa cum se intampla la mai toate cluburile cu ceva istorie din Romania, exista si suporteri direct interesati de soarta echipei, unii traind foarte bine prin parazitarea formatiei pe care sustin ca o iubesc.

Actualul Rapid este in insolventa din perioada cand George Copos era patron. Insolventa, procedura de redresare a unei companii ajunsa intr-un impas financiar, transformata in fotbalul romanesc in metoda perfecta de a scapa de datoriile la stat, nu face altceva decat sa prelungeasca boala fatala a unui club condamnat de foarte multa vreme.

Am ajuns chiar in momentul in care mai toata lumea recunoaste faptul ca unicul motiv pentru care se incearca pastrarea artificiala a giulestenilor in Liga 1 sunt banii din drepturile TV, bani care, atentie, inca nu este foarte sigur in ce conturi vor intra.

Altfel, echipa este in procedura de faliment dupa ce a "reusit" sa isi dubleze datoriile in ultimii doi ani si poate ca n-ar fi deloc rau ca autoritatile competente sa verfice, fiind totusi un caz cat de poate de public si cunoscut, cam ce-au facut administratorii speciali si judiciari in aceasta perioada.

Vorbim, asadar, despre un Rapid aflat in plin proces de lichidare, care nu mai poate legitima jucatori, care si-a dat afara angajatii pe capete, care nu se stie daca are unde juca. Presupunand prin absurd ca procedura de faliment va fi suspendata in instanta, crede cineva ca Valerii Moraru poate transfera 20 de jucatori intr-o zi si ca Dan Alexa ii poate antrena pe respectivii pentru a evita retrogradarea?

Eu as spune ca nu, ca ar fi vorba doar despre parazitarea Ligii 1 pentru un sezon, perioada in care peste un milion de euro se vor duce undeva.

Si-atunci, de ce nu este lasat acest Rapid sa moara?

Avem exemplul splendid al Timisoarei, acolo unde o Politehnica sustinuta de suporteri, chiar daca nu detine legal si palmaresul, a ajuns in divizia secunda dupa ce a pornit din al patrulea esalon valoric! Este o formatie curata, fara datorii de milioane de euro la stat, cu o galerie frumoasa care face spectacol la fiecare partida. N-ar fi bun si un astfel de Rapid?

Sigur, nu veti fi putini cei care imi veti spune ca "visiniii" si-au castigat pe teren dreptul de a juca in Liga 1, liga si asa plina de cluburi fara istorie si fara fani, si ca prezenta Rapidului in prima divizie ar aduce un mare plus.

Eu spun insa ca un Rapid aflat in permanenta lupta chinuitoare pentru a evita desfiintarea n-ar aduce nimic bun, ba chiar si-ar pata serios palmaresul atat de important pentru unii.

Cel mai bun lucru pentru clubul din Giulesti ar fi falimentul, urmat de recladirea sa pe baze sanatoase.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...