Drama unui fotbalist roman: Am pierdut toti banii si am ajuns un nimeni!

Marti, 05 Februarie 2013, ora 09:12
18963 citiri
Drama unui fotbalist roman: Am pierdut toti banii si am ajuns un nimeni!

A fost un atacant de legenda in prima divizie a Romaniei, a strans suficienti bani cat sa traiasca linistit trei vieti, dar alegerile neinspirate l-au falimentat.

Este povestea fostului atacant de la Rapid si Dinamo, Iulian Chirita, care s-a refugiat in Spania dupa ce a pierdut toti banii pe care i-a castigat in cariera de fotbalist.

Ajuns la varsta de 46 de ani, Chirita si-a povestit drama intr-un interviu acordat in editia tiparita a cotidianului Gazeta Sporturilor.

"N-am cerut nimic la nimeni si nici n-am ramas dator la nimeni! Nu m-am ascuns, pur si simplu, am plecat din tara de rusine. Pentru c-am pierdut tot, inclusiv ce investisem in fotbal, la Tirgoviste si la Fieni. Prostu' de mine, in loc sa stau la Bucuresti, mi-am inchipuit ca se poate face avere la Tirgoviste! M-am pacalit, orasul era mort", a spus Chirita.

"Mi-a fost rusine pentru ca am facut afaceri proaste si am dat faliment. M-am intepat cu o cantitate mare de motorina si, ca sa n-o mai lungesc, am ajuns pe zero. Cu buzunarele goale. Am inchis restaurantul din Tirgoviste, caruia lumea ii zicea La Chiru, am vandut tot si, in 2007, m-am mutat cu nevasta in Spania. Dupa 4 luni i-am adus si pe cei doi baieti. Cristi a implinit 25 de ani, iar Tudor 11, e elev aici", a mai spus Chirita.

In Spania, Chirita a fost nevoit sa invete o meserie noua - electrician, si sa se acomodeze cu conditiile unei vieti dificile.

"Nu ne-a fost greu, ci foarte greu. De la vedeta care eram in Romania am ajuns nimeni in Spania! De unde obisnuiam sa schimb jeepurile ca pe camasi, am umblat aici cu autobuzul, cu trenul si chiar pe jos! Incet-incet insa, ne-am revenit. Ne intra in casa vreo 2.500 de euro si ne descurcam. Am luat un Citroen, probabil ca vom mai cumpara o masina, sanatosi sa fim!", a explicat Chirita.

"Lucrez ca electrician, dar nu de-ala care schimba un bec ori o siguranta, nu, m-am specializat in centrale de mii de volti. Colaborez si cu o firma de impresariat pe zona Catalunya. Nevasta-mea e angajata la o firma, iar Cristian la o pizzerie, s-a calificat, are diploma. Nu suntem bogati, dar ne descurcam. Traim normal", a precizat Chirita.

Fostul fotbalist locuieste in Catalunia, intr-un cartier in care este vecin cu vedetele Barcelonei.

"Sunt vecin cu Messi si cu Alexis Sanchez. Evident, e un fel de-a zice vecin pentru ca Messi locuieste la vila. Casa lui nu sare insa in ochi, e ca toate celelalte dintr-un cartier de oameni aranjati. Destui dintre ei milionari. N-are paza. Messi nu-i un tip fitos, l-am intalnit de citeva ori la supermarket, umbla singur, ce bodyguarzi?! Daca-l saluti, nu exista sa nu-ti raspunda", a dezvaluit el.

Iulian Chirita a evoluat timp de 14 ani in prima liga a Romaniei, avand 262 de meciuri. El a trecut pe la Rapid, Dinamo,Flacara Moreni, FC Brasov si FC Arges.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ministrul Finanțelor susține că cota unică e cea mai bună alegere pentru România: ”Nu există motive pentru adoptarea impozitării progresive”
Ministrul Finanțelor susține că cota unică e cea mai bună alegere pentru România: ”Nu există motive pentru adoptarea impozitării progresive”
Marcel Boloş, ministrul Finanţelor, transmite vineri despre cota unică că este cea mai bună alegere pentru România şi nu există niciun motiv pentru care ţara noastră să adopte un sistem...
Patru ONG-uri vor demisia lui Cioroianu de la Biblioteca Națională. Îl acuză că a încălcat GDPR și codul de conduită etică
Patru ONG-uri vor demisia lui Cioroianu de la Biblioteca Națională. Îl acuză că a încălcat GDPR și codul de conduită etică
ActiveWatch, Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociaţia pentru Tehnologie şi Internet - ApTI şi CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică solicită, într-o scrisoare deschisă...
#drama Iulian Chirita, #Iulian Chirita Spania, #Iulian Chirita Rapid , #Liga I