Rapidul, la un pas de faliment!

Miercuri, 22 Mai 2013, ora 07:37
2578 citiri
Rapidul, la un pas de faliment!

Unul din cluburile de traditie din Liga 1, Rapid Bucuresti, este la un pas de intrarea in faliment!

Actionarul majoritar al giulestenilor, George Copos, a vrut sa scape de datoriile acumulate de echipa prin intrarea in insolventa. Problema este ca administratorul judiciar a intocmit un plan de reorganizare halucinant, care se bazeaza pe venituri ce nu vor fi atrase niciodata.

Spre exemplu, administratorul judiciar vrea sa salveze Rapidul cu banii ce ar fi primiti din drepturile TV ale Ligii 1, desi echipa este virtual retrogradata. De asemenea, el se bazeaza pe vanzarea a minim 20.000 de bilete la fiecare meci de pe teren propriu, "uitand" ca stadionul Giulesti are o capacitate de nici 10.000 de locuri!

In aceste conditii, chiar unul dintre avocatii lui Copos a anuntat ca falimentul bate la usa.

"Lucrurile sunt clare, fara discutii. Pe 13 septembrie, Rapid intra in faliment!", a spus avocatul "Puiu" Ionescu la DolceSport.

Planul de reorganizare al Rapidului nu a fost aprobat de judecatorul sindic in urma cu o saptamana, acesta stabilind ca nou termen data de 13 septembrie. Din acest motiv, giulestenilor le-a fost refuzata licenta pentru Liga 1 si vor fi retrogradati adminitrativ in divizia secunda.

Problema si mai mare este ca, daca planul nu va fi aprobat, Rapidul va intra in faliment.

M.D.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...