Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ce sanse de promovare mai are Rapidul?

Luni, 15 Octombrie 2018, ora 16:10
3458 citiri
Ce sanse de promovare mai are Rapidul?

Ce sanse de promovare are Rapidul? Imediat dupa accederea in Liga a 3-a, giulestenii erau euforici, fiind convinsi ca vor ajunge "fluierand" in esalonul secund, dupa un singur sezon. Datele problemei s-au schimbat intre timp.

Campionatul trecut, Rapidul a aratat ca o echipa care se putea bate si cu formatii din Liga I. La club era armonie, iar in primul "unsprezece" apareau jucatori experimentati si valorosi precum Daniel Pancu, Daniel Niculae, Vasile Maftei, Ionut Voicu sau Doru Bratu. De altfel, Betano Romania a oferit un numar record de optiuni de pariere pentru Liga a 4-a in disputele dintre "feroviari" si CSA Steaua.

Totul a inceput cu ruptura Niculae - Pancu

Inceputul sezonului 2018-2019 a adus, insa, "nori negri" deasupra Giulestiului. Mai intai, a aparut ruptura dintre Daniel Niculae si Daniel Pancu. "Din pacate, prietenia mea cu idolul pe care l-am apreciat tot timpul si prietenul pe care l-am avut peste 15 ani s-a terminat. Au fost niste discutii contradictorii, eu am luat atitudine", a spus Niculae, anuntand plecarea de la Rapid.

Noul manager sportiv al "visiniilor", impresarul Florin Manea, a dezvaluit de la ce a pornit conflictul dintre cei doi: Daniel Niculae ar fi incercat sa preia clubul. Potrivit lui Manea, fostul atacant isi dorea sa controleze tot, de la strategia de joc pana la echipamentul pe care urma sa il poarte echipa. De aceea, el a fost indepartat.

Eliminarea din Cupa Romaniei si demiterea lui Schumacher

Al doilea soc important a constat in eliminarea din Cupa Romaniei. Inaintea meciului de pe Giulesti cu Turris Tr. Magurele, Rica Raducanu facea o declaratie pana de haz, anticipand in acelasi timp iesirea din competitie: "Normal ca vrem sa luam Cupa, dar este pazita". Desi era favorita clara la pariuri online, Rapid a pierdut (0-2), iar cei care asigura finantele s-au suparat foarte tare. Antrenorul Constantin Schumacher a fost demis.

"Seara m-a sunat domnul Florin Manea si mi-a spus ca se doreste plecarea mea. Urmatoarea zi am fost la club si cred ca nu a durat mai mult de un minut discutia cu noul patron. L-am intrebat ce trebuie sa joace echipa si i-am spus ca trebuie putina rabdare pentru ca e etapa a 5-a si in vara s-au facut 11 transferuri. Suntem pe locul 2 in Liga a 3-a, la egalitate cu echipa de pe locul 1. Mi-a spus ca asta e decizia lui, ca vrea ca echipa sa joace altceva", a povestit Schumacher.

In locul lui Schumi a fost numit tocmai Daniel Pancu, care a explicat motivul demiterii fostului antrenor: meciul de Cupa cu Turris Turnu Magurele a fost unic in istorie, in sensul ca niciodata nu s-a intamplat ca Rapid sa nu aiba nicio ocazie de gol 90 de minute pe teren propriu, iar fanii au plecat dezamagiti acasa.

"E o schimbare de antrenor pripita, din punctul meu de vedere. Nu cred ca era timpul pentru inlocuirea antrenorului dupa o singura infrangere, venita cu o echipa de aceeasi categorie. Se intampla sa mai prinzi si zile mai slabe. Nici mie nu mi se pare normal, dar asa e la fotbal. Mi se pare total aberanta aceasta decizie", a comentat Daniel Niculae.

A plecat si Maftei

O alta reactie negativa, cu impact direct asupra echipei, i-a apartinut lui Vasile Maftei. Acesta si-a pierdut increderea in proiectul Rapid si a decis sa paraseasca clubul, desi tocmai semnase prelungirea contractului: "Nu vedem fotbalul la fel. Nu am nimic cu nimeni. Cred ca domnii Angelescu, Burca si Nicolescu nu se pricep la fotbal. Eu nu ma mai regasesc in acest proiect. Nu mi se pare normal ca Daniel Niculae, care a fost sufletul proiectului, si Constantin Schumacher sa fie indepartati. Cred ca indepartarea lui Nico a fost o mare greseala. Daca se intoarce el, am sa o fac si eu".

Asadar, din echipa de anul trecut au disparut jucatorii exponentiali: Pancu, Niculae, Maftei, plus antrenorul Schumacher. Rapid mai are ca atu doar suporterii in lupta pentru promovare cu Unirea Slobozia, Agricola Borcea, Afumati si Popesti-Leordeni (Seria a 2-a a Ligii a 3-a) . Mai multe agentii de pariuri de top, printre care si Fortuna, au in oferta meciuri din al treilea esalon.

Giulestenii sunt inca principali favoriti sa promoveze din aceasta serie, dar distanta care ii separa ca valoare de contracandidate a scazut considerabil din cauza plecarilor si a scandalurilor din ultima vreme.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#sanse promovare Rapid , #meciuri