Tensiunile persistă la Rapid: ”Nu știu ce sens are părerea mea”

Luni, 22 Aprilie 2024, ora 18:36
1818 citiri
Tensiunile persistă la Rapid: ”Nu știu ce sens are părerea mea”
Bogdan Lobonț FOTO Facebook

Antrenorul echipei Rapid Bucureşti, Bogdan Lobonţ, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că părerea sa cu privire la instalarea lui Marius Şumudică la conducerea băncii tehnice începând cu viitorul sezon al Superligii de fotbal nu contează de vreme ce conducerea clubului a discutat deja cu acesta.

Numit antrenor interimar la Rapid după despărţirea de italianul Cristiano Bergodi, Lobonţ a afirmat că îl apreciază foarte mult pe fostul său coleg Marius Şumudică.

"Îl apreciez foarte mult pe Marius Şumudică, în primul rând pentru că am câştigat un campionat împreună în sezonul '98- '99 şi a fost un jucător important. Venea de pe bancă şi reuşea să marcheze goluri importante tot timpul. Dacă tot s-a discutat cu Marius Şumudică, nu ştiu ce sens are părerea mea. Nu vreau să las loc de cosmetizări, dar eu îl apreciez foarte mult pe Marius Şumudică, asta este foarte clar, să fie clar pentru toată lumea", a declarat actualul antrenor al giuleştenilor.

Referitor la partida cu Farul Constanţa, din etapa a 6-a a play-off-ului, Lobonţ a spus că adversara beneficiază de relaţii de joc foarte bine puse la punct şi că schimbarea în bine a echipei sale, după patru înfrângeri şi un egal în play-off, poate veni doar de la jucători.

"Ce putem spune despre meciul de miercuri? Încercăm să ne bucurăm de fiecare moment pe care îl petrecem împreună, dacă va fi dificil sau uşor ne vom da seama miercuri seara, în funcţie de ceea ce suntem dispuşi să facem pe teren. Ştiţi foarte bine ce înseamnă pentru mine Gică Hagi, pentru ceea ce face a făcut şi a făcut la Constanţa, scoate jucători pe bandă rulantă. Este unul dintre cei mai preparaţi antrenori pe care îi are fotbalul românesc în momentul de faţă. Cei de la Farul au relaţiile de joc foarte bine puse la punct, lucrează împreună de la grupa cea mai mică până la prima echipă, lucrează pe acelaşi principii. Cine vine de jos, ştie foarte clar ce trebuie să facă. Încrederea ţi-o poţi lua prin tot ceea ce faci, dacă te antrenezi bine îţi poate veni încrederea. Jucătorii s-au antrenat foarte bine şi săptămâna trecută şi acum, sunt aceiaşi băieţi. Dar ei trebuie să găsească instrumentele de unde să îşi ia încrederea. Jucătorii trebuie să se schimbe. Sunt aceiaşi jucători, nu s-au schimbat de la o zi la alta, au aceleaşi nume, aceleaşi calităţi tehnice sau individuale. Eu nu am schimbat nimic. Dacă e să fi schimbat ceva, cu siguranţă au schimbat jucătorii", a mai spus Lobonţ.

"Pe Hromada îl avem la boxe timp de două-trei săptămâni, depinde de cum va reacţiona. Nu îl avem la dispoziţie pentru următoarele meciuri, îl aşteptăm cu mare drag, sunt convins că se va reface aşa cum trebuie şi ne va da o mână de ajutor. Mai avem şi alte mici probleme care sunt mai uşor de gestionat, accidentări care sunt normale după un meci cu intensitatea care a fost în prima repriză cu FCSB", a adăugat antrenorul giuleştenilor.

În ceea ce îl priveşte pe atacantul Louis Munteanu, de la Farul Constanţa, Lobonţ a spus că îl cunoaşte de când acesta era legitimat la Fiorentina şi că şi-ar dori la Rapid cei mai buni jucători.

"Pe Louis Munteanu îl cunosc foarte bine din perioada în care a plecat la Fiorentina, a crescut foarte frumos în ultimii ani, este un atacant cu calităţi importante. Eu îi vreau pe toţi cei mai buni jucători la Rapid, şi pe Messi, şi pe Ronaldo, şi pe Vinicius. Cred că cifrele lui Munteanu din ultimii doi ani de la Farul spun totul, un profil interesant de jucător pentru multe cluburi din top 5 campionate din Europa. Dar depinde de el şi de mai mulţi factori", a mai spus Bogdan Lobonţ.

Echipa de fotbal Rapid va întâlni formaţia Farul Constanţa, miercuri, de la ora 19.00, pe stadionul Central din Ovidiu, într-o partidă din cadrul etapei a 6-a a play-off-ului Superligii.

Quarterly Report - Editia 4

Antrenorul Rapidului: ”Cine joacă la FCSB e mai puțin important”
Antrenorul Rapidului: ”Cine joacă la FCSB e mai puțin important”
Antrenorul echipei de fotbal FC Rapid, Bogdan Lobonţ, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că jucătorii săi vor face totul pentru a câştiga derby-ul cu FCSB, indiferent...
Doliu în sportul românesc. A murit un fost campion național, la numai 56 ani, după o căzătură pe scări
Doliu în sportul românesc. A murit un fost campion național, la numai 56 ani, după o căzătură pe scări
Clubul SCM Zalău a transmis, duminică, un mesaj de condoleanţe după decesul tragic, la doar 56 de ani, al lui Sorin Pop, fost jucător şi antrenor al echipei de volei, iar în ultimii ani...
#Rapid, #bogdan lobont, #tensiune, #antrenor , #stiri fotbal