Un nou stadion de lux in Bucuresti: va avea 18 mii de locuri

Luni, 09 Mai 2016, ora 20:10
20050 citiri
Un nou stadion de lux in Bucuresti: va avea 18 mii de locuri
Foto: CS Rapid

Stadionul Giulesti-Valentin Stanescu va avea o capacitate de 18.000 de locuri si va fi incadrat in cea mai inalta categorie UEFA, dupa finalizarea lucrarilor de modernizare, informeaza Ministerul Transporturilor, intr-un comunicat.

"Clubul Sportiv Rapid Bucuresti mai are in desfasurare un proiect, inceput in vara anului 2015, pentru consolidarea si modernizarea Stadionului Giulesti-Valentin Stanescu. In acest moment, a fost realizat studiul de pre-fezabilitate si au fost obtinute certificatele de urbanism.

Conform planurilor Companiei Nationale de Investitii, Clubul Rapid va avea: un stadion de 18 000 locuri, parcare D+P+3+terasa, parcare D+P, sala polivalenta, bazin de inot, sali de: haltere, lupte, box, karate, precum si camere de cazare pentru sportivi, unitati de alimentatie si spatii comerciale.Astfel, Stadionul Giulesti va putea fi incadrat in categoria a IV-a UEFA, cea mai inalta si care permite organizarea oricarui tip de meci (inclusiv meciuri din Liga Campionilor, Campionate Mondiale, Campionate Europene ori Campionate Mondiale ale Cluburilor) ", se arata in comunicatul citat de News.ro.

CS Rapid nu precizeaza insa cat va costa noul stadion ce va fi finantat din bani publici.

De asemenea, bazinul de polo al CS Rapid va fi reabilitat si consolidat, urmand a fi dat in folosinta in 2018.

"Bazinul de polo al Clubului Sportiv Rapid Bucuresti, unitate aflata in subordinea Ministerului Transporturilor, va fi reabilitat si consolidat. In cadrul proiectului gestionat de Compania Nationala de Investitii, a fost incheiata licitatia pentru inceperea lucrarilor. Din actuala constructie va fi pastrata doar schela metalica.

Noul bazin va avea o structura moderna, din sticla, o cuva marita conform normelor stabilite de Federatia de Polo, precum si 200 de locuri pentru spectatori. In plus, proiectul mai prevede si o sala de forta si vestiare adecvate. Termenul de finalizare a lucrarilor este anul 2018", precizeaza MT.

Romania a primit in 2014 dreptul de a organiza pe Arena Nationala trei meciuri din cadrul fazei grupelor CE din 2020 si o partida din optimile de finala. Prin dosarul de candidatura, Romania s-a angajat ca va aduce Arena Nationala la cerintele UEFA pentru organizarea unor asemenea partide si va moderniza inca patru stadioane, Arcul de Triumf, Dinamo, Steaua si Giulesti.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#stadion nou Rapid, #foto Stadion Rapid, #detalii stadion Rapid , #stiri Rapid