Cel mai scump SUV din lume vine din Rusia si costa 1.5 milioane de dolari

Marti, 23 Februarie 2010, ora 21:56
2187 citiri
Cel mai scump SUV din lume vine din Rusia si costa 1.5 milioane de dolari

Cel mai rapid vehicul blindat din lume este si cel mai scump SUV din lume si se numeste DARTZ T98. Modelul costa 1.5 milioane de dolari si poate sa accelereze pana la 180 km/h.

Rusii au creat cel mai scump SUV din lume, pe care l-au denumit Dartz. Modelul este echipat cu un motor V8 Vortec de provenienta GM, care furnizeaza 400 CP si are o cilindree de 8.1 litri. SUV-ul de 1.5 milioane de dolari este blindat si poate sa reziste unui atac cu AK-47 sau chiar si unui atac cu grenade propulsate de rachete.

Optional, SUV-ul rusesc poate fi echipat cu un motor Duramax turbo diesel de 6.6 litri in configuratie V6, care furnizeaza 360 CP. Clientii pot sa aleaga intre o transmisie automata Allison cu cinci sau sase trepte sau o transmisie automata ZF cu sase trepte.

In ciuda faptului ca este un vehicul blindat, SUV-ul Dartz poate sa atinga o viteza maxima de 180- km/h, fiind cel mai rapid vehicul blindat din lume. Modelul este protejat si impotriva minelor, iar cabina este blindata cu protectie de tip sandwich. Interiorul acestui model este echipat cu materiale si echipamente de lux, iar sarcina utila a acestui model este de 800 kilograme. Optional, rusii pot sa echipeze acest model cu un sasiu de sarcina mare de la Ford sau de la GM, pentru un plus de rezistenta.

SUV-ul blindat din Rusia poate sa treaca pe orice teren gratie reductorului special si a cutiei de transfer cu doua viteze. Puntile fata si spate sunt echipate cu discuri de frana ventilate si modelul are un sistem de franare cu ABS. Diferentialul poate fi blocat in mod electronic, iar suspensia fata este independenta cu bare de torsiune. Suspensia spate este pe foi, dar beneficiaza de amortizoare duble.

Continuarea pe Automarket.ro

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#cel mai scump SUV, #Dartz T98 , #stiri Rapid