Cererea de suspendare a hotararii de faliment al Rapidului, trimisa la Curtea de Apel - cand se va judeca

Sambata, 02 Iulie 2016, ora 16:12
2807 citiri
Cererea de suspendare a hotararii de faliment al Rapidului, trimisa la Curtea de Apel - cand se va judeca

Cererea de suspendare a hotararii de faliment al clubului de fotbal Rapid a fost trimisa de Tribunalul Bucuresti la Curtea de Apel Bucuresti, aceasta urmand sa se judece in regim de urgenta in cursul saptamanii viitoare.

Conform portarului instantelor de judecata just.ro, Tribunalul Bucuresti si-a declinat competenta judecarii suspendarii hotararii de faliment.

Dinu Gheorghe, cel care a ocupat sezonul trecut postul de manager sportiv, iar in prezent se ocupa de problemele administrative ale FC Rapid fara a detine totusi o functie in organigrama gruparii, a declarat vineri seara, la postul Digi Sport, ca avocatii clubului au facut o greseala depunand cererea de suspendare a hotararii de faliment la Tribunalul Bucuresti in loc de Curtea de Apel.

"Din pacate, in loc sa depunem cererea de suspendare a executarii la instanta superioara am depus tot la Tribunalul Bucuresti. Din aceasta cauza, judecatorul si-a declinat competenta. Au fost doua gafe. Una a fost destul de mare, pentru ca atunci cand, pe 13 iunie, s-a anuntat procedura asta intermediara de faliment, Rapid trebuia sa depuna aceasta cerere de suspendare a doua zi. Aceeasi echipa de avocati nu a facut-o. S-au facut presiuni 7-8 zile sa depunem aceasta cerere. Au pierdut 7-8 zile, care puteau fi castigate in favoarea Rapidului", a spus el.

Dinu Gheorghe: Exista posibilitatea ca Rapidul sa dispara. Exclus sa fuzioneze

Dinu Gheorghe a explicat ca in cazul in care Curtea de Apel Bucuresti va respinge saptamana viitoare cererea de suspendare a falimentului, clubul va intra in procedura de lichidare si, cel mai probabil, nu va putea evolua in sezonul urmator al Ligii I.

"Exista posibilitatea ca Rapid sa dispara, dar in acelasi timp exista si posibilitatea ca Rapid sa iasa din faliment. Sper ca lumea sa mai aiba putina rabdare. Luni, dosarul va fi trimis de catre Tribunal la instanta superioara, Curtea de Apel, in regim de urgenta, iar miercuri probabil se va judeca dosarul si atunci o sa stim exact daca Rapid continua procedura de faliment, dizolvarea societatii, sau daca se suspenda acea decizie si asteptam cand se va judeca apelul sa vedem ce va fi atunci.

Daca va fi respinsa acea cerere de suspendare, atunci, dupa parerea mea, 99% Rapid va intra in procedura de lichidare si nu va mai functiona. Mi-e greu sa cred ca daca cererea de suspendare va fi respinsa, Rapid va putea functiona in Liga 1. Nu stiu, nu vad cum", a adaugat el.

In cazul falimentului, Dinu Gheorghe exclude varianta unei fuziuni a FC Rapid cu un alt club si afirma ca echipa se va inscrie in Liga a V-a prin AFC Rapid, asociatia non-profit care detine palmaresul istoric si 0,25 la suta din actiunile Societatii Comerciale FC Rapid SA.

"Rapid nu poate fuziona cu nimeni. Se va incepe in liga a patra sau a cincea, mai exista un Rapid, acea Asociatie Fotbal Club Rapid, care detine palmaresul pana in 2006. Poate fi si aceea inscrisa", a mentionat Dinu Gheorghe.

In opinia lui Dinu Gheorghe, in situatia in care formatia Rapid nu va putea evolua in Liga I locul acesteia in urmatorul sezon va fi luat de ACS Poli Timisoara sau UTA Batrana Doamna Arad.

La 14 iunie, Tribunalul Bucuresti a dispus intrarea in faliment a SC Rapid SA, societatea care administreaza clubul de fotbal cu acelasi nume, in urma unei solicitari venite din partea ANAF. Instanta a ridicat la acea data dreptul de administrare al FC Rapid SA si a dispus dizolvarea societatii debitoare.

Gruparea de fotbal Rapid, care a promovat la finalul sezonului trecut in Liga I, se afla in procedura de insolventa din 7 decembrie 2012. In prezent, suma totala a datoriilor clubului aflat in proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru este de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro.

Citeste si:
Kelemen Hunor, despre încrederea între membrii coaliției: ”Suntem pe un drum bun, dar nu așteptați minuni”
Kelemen Hunor, despre încrederea între membrii coaliției: ”Suntem pe un drum bun, dar nu așteptați minuni”
Liderul UDMR Kelemen Hunor susține că relația între membrii coaliției de guvernare este la început de drum. Președintele UDMR a spus marți seara că a propus coaliției instituirea unei...
Kelemen Hunor neagă scandalul din coaliție și spune că Iohannis „a vrut să ştie care sunt priorităţile pentru perioada următoare”
Kelemen Hunor neagă scandalul din coaliție și spune că Iohannis „a vrut să ştie care sunt priorităţile pentru perioada următoare”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că reprezentanţii partidelor din coaliţie nu s-au "certat", însă au întâlniri dese pentru a discuta pe teme de actualitate. În ceea ce...
Comentarii
niculaeda
rank 5
"Dinu Gheorghe: Exista posibilitatea ca Rapidul sa dispara. Exclus "