Copos le raspunde procurorilor DNA

Miercuri, 20 Februarie 2013, ora 20:22
2658 citiri
Copos le raspunde procurorilor DNA

Dupa ce a castigat o prima lupta in instanta in fata procurorilor DNA, Geroge Copos, patronul Rapidului, le-a dar replica acestora.

Nemultumit de faptul ca a fost acuzat ca incearca sa isi instraineze averea inainte de sentinta finala din "Dosarul Transferurilor", Copos a rabufnit.

"Eu nu am instrainat nici o parte din bunurile mele sau actiuni detinute la diferite societati comerciale, iar in cauza nu exista nici un indiciu ca as fi procedat in sensul sustinerilor procurorilor. Cererea de deschidere a procedurii generale a insolventei SC Fotbal Club Rapid SA, al carui actionar sunt, a fost formulata in urma celor decise in AGA, societatea conformandu-se obligatiei inscrise expres in legea insolventei. Votand in AGA pentru declansarea procedurii insolventei am evitat savarsirea infractiunii de bancruta simpla, chiar daca astfel am dat "temei" Ministerului Public sa ceara luarea fata de mine a masurii preventive in chestiune. In alta ordine de idei, nu detin in strainatate importante valori financiare. Tot ce am, afacerile dezvoltate in ultimii 23 de ani, societatile in care sunt actionar, activele acestora, se afla in Romania. De altfel nu stiu de cand detinerea de importante valori financiare este prohibita si, mai ales, nu inteleg de ce detinerea unor asemenea valori in tara poate fi motiv de a parasi teritoriul national", a scris pe blogul personal George Copos.

Referindu-se la intalnirea cu Gigi Becali, reclamata de DNA la tribunal, patronul Rapidului sustine ca aceasta a fost una perfect normala.

"Intalnirea la care face referire parchetul a avut loc in holul Hotelului Crowne Plaza, loc public prin excelenta, si a avut drept obiect discutarea unor aspecte de natura sportiva cu avocati pledanti in fata organelor FIFA. Participand la aceasta intalnire am ales sa imi exercit dreptul la libertatea intrunirilor."

In final, George Copos i-a atacat destul de dur pe procurorii care au cerut in instanta interdictia de a parasi tara pentru el si pentru ceilalti sapte inculpati din "Dosarul Transferurilor".

"Nu trebuie sa fii un geniu ca sa intelegi imediat ca solicitarea procurorului era lipsita de orice temei. Atunci ce de a facut-o ? Foarte simplu: din simtul spectacolului ! Pentru a capta atentia unei tari intregi ! Pentru a se mentine in "prime time"! Trebuie sa recunosc, felicitandu-l pe procuror, ca stratagema "i-a iesit" perfect iar presa a jubilat: "avem ce scrie o saptamana !"; cei 8 din dosar au mai incasat o lovitura de imagine !

Felicitari, domnule procuror ! Rupeti una cate una vertebrele economiei romanesti, adica investitorii autohtoni, si re-construiti tara fara ei ! Sunt curios cum o veti face", a incheiat Copos.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, marti, solicitarea DNA de a institui o interdictie de a parasi tara pentru inculpatii din "Dosarul Transferurilor".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Copos raspunde DNA, #Copos acuzat DNA, #Copos Dosarul Transferurilor , #stiri Rapid