Copos le raspunde procurorilor DNA

Miercuri, 20 Februarie 2013, ora 20:22

   

Copos le raspunde procurorilor DNA
Dupa ce a castigat o prima lupta in instanta in fata procurorilor DNA, Geroge Copos, patronul Rapidului, le-a dar replica acestora.

Nemultumit de faptul ca a fost acuzat ca incearca sa isi instraineze averea inainte de sentinta finala din "Dosarul Transferurilor", Copos a rabufnit.

"Eu nu am instrainat nici o parte din bunurile mele sau actiuni detinute la diferite societati comerciale, iar in cauza nu exista nici un indiciu ca as fi procedat in sensul sustinerilor procurorilor. Cererea de deschidere a procedurii generale a insolventei SC Fotbal Club Rapid SA, al carui actionar sunt, a fost formulata in urma celor decise in AGA, societatea conformandu-se obligatiei inscrise expres in legea insolventei. Votand in AGA pentru declansarea procedurii insolventei am evitat savarsirea infractiunii de bancruta simpla, chiar daca astfel am dat "temei" Ministerului Public sa ceara luarea fata de mine a masurii preventive in chestiune. In alta ordine de idei, nu detin in strainatate importante valori financiare. Tot ce am, afacerile dezvoltate in ultimii 23 de ani, societatile in care sunt actionar, activele acestora, se afla in Romania. De altfel nu stiu de cand detinerea de importante valori financiare este prohibita si, mai ales, nu inteleg de ce detinerea unor asemenea valori in tara poate fi motiv de a parasi teritoriul national", a scris pe blogul personal George Copos.

Referindu-se la intalnirea cu Gigi Becali, reclamata de DNA la tribunal, patronul Rapidului sustine ca aceasta a fost una perfect normala.

"Intalnirea la care face referire parchetul a avut loc in holul Hotelului Crowne Plaza, loc public prin excelenta, si a avut drept obiect discutarea unor aspecte de natura sportiva cu avocati pledanti in fata organelor FIFA. Participand la aceasta intalnire am ales sa imi exercit dreptul la libertatea intrunirilor."

In final, George Copos i-a atacat destul de dur pe procurorii care au cerut in instanta interdictia de a parasi tara pentru el si pentru ceilalti sapte inculpati din "Dosarul Transferurilor".

"Nu trebuie sa fii un geniu ca sa intelegi imediat ca solicitarea procurorului era lipsita de orice temei. Atunci ce de a facut-o ? Foarte simplu: din simtul spectacolului ! Pentru a capta atentia unei tari intregi ! Pentru a se mentine in "prime time"! Trebuie sa recunosc, felicitandu-l pe procuror, ca stratagema "i-a iesit" perfect iar presa a jubilat: "avem ce scrie o saptamana !"; cei 8 din dosar au mai incasat o lovitura de imagine !

Felicitari, domnule procuror ! Rupeti una cate una vertebrele economiei romanesti, adica investitorii autohtoni, si re-construiti tara fara ei ! Sunt curios cum o veti face", a incheiat Copos.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, marti, solicitarea DNA de a institui o interdictie de a parasi tara pentru inculpatii din "Dosarul Transferurilor".
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2444 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Tragicomedian
rank 2
Lupta, lupta chefere!
Asa, Cocos, voi ati construit Romania moderna, prin munca voastra: tu, Berbecali, Felics, Paturiciu, Ioan Niculae, Fenecchio si alti manglitori de rang inalt.
schmit
rank 5
Cam capos domnul copos
se pare ca are spate tare.
Alan Ritzi
rank 4
Tovarasul copos este investior autohton...
...cu banii statului. Este un exemplu in viata de burghez proletar care s-a trasformat in "capitalist" cu banii furati de la utc...
veni-vidi-ciuciu
rank 5
Scarbos...
daca acest Copos a ajuns sa declare ca "vertebrele economiei romanesti" sunt el. MM SToica, Borcea si clanul Becali inseamna ca omul trebuie bagat direct la psihiatrie, incuiat acolo si aruncata cheia!
ipopa
rank 1
Manualul incepătorului in afacerile pe internet
Este cert ca in situatia actuala nici un guvern nu poate face minuni. Redresarea tarii este o chestiune de timp, solidaritate, intelegere corecta a situatiei si unitate. Dar pana vom realiza toate aceste deziderate, o solutie individuala de redresare o constituie propria afacere. Cei care au acces la internet pot dezvolta propria afacere online. Cateva sugestii puteti gasi pe http://banipenet.aloesib.ro
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor