Ziare.com

Datoria externa a Chinei a crescut rapid pana la 442 miliarde de dolari

Sambata, 27 Decembrie 2008, ora 15:18

   

Datoria externa a Chinei a crescut rapid pana la 442 miliarde de dolari
Datoria externa a Chinei a crescut rapid cu peste 18 procente in primele noua luni ale acestui an, o crestere deosebit de rapida inregistrandu-se in cazul datoriilor pe termen scurt.

Datoria suverana a Chinei reprezinta aproximativ 12 procente, datoriile institutiilor financiare chineze se situau la 108,22 miliarde de dolari, sau 37,56 procente din total, iar datoriile companiilor straine se ridicau la 93,21 miliarde de dolari, sau 32,35 de procente, arata Agerpres.

In pofida cresterii datoriei externe, China, a patra economie a lumii, nu are probleme sa-si asigure serviciul datoriei externe tinand cont ca are cele mai mari rezerve valutare din lume.

Alimentate de excedentul comercial imens, rezervele valutare ale Chinei se situau la 1.900 miliarde de dolari la finele lunii septembrie 2008.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2994 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Mizilic !

Suma asta e o nimica toata pentru China ! Canada, cu o populatie de 33 de milioane are cam aceeasi datorie ,comparativ cu China si a sa populatie de peste un miliard.

 

Imbecilismul cifrelor. China nu are datorii

China a cheltuit suma respectiva, si este a doua la balanta pozitiva dupa Germania. A treia este japonia, urmeaza Canada, Vanazuela, Iran, Quatar,Rusia.
Cit priveste falitul mondial numai luna trecuta a pierdut 225 miliarde. Vedeti realitatea si nu mai cititi prostiile semianalfabetilor economici

oximoron

..dar flacau canada are datorie interna,nu stiu daca ai remarcat tarile dezv. din vest nu au datorie externa,doar datorie interna.dixit.

Nu e chiar mizilic,,,,,,,,,,,,e doar inceputul dezastrului pt.china,,,,,

si restul lumii,,,,o tzara care depinde de export,,,e fragila,,,,,

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor