FOTO Cum si-a pus Tudorache averea pe numele fostei sale sotii si al menajerei: imobile, diamante, vacante de lux si actiuni la clubul Rapid

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Sambata, 21 Noiembrie 2020, ora 11:31
60321 citiri
FOTO Cum si-a pus Tudorache averea pe numele fostei sale sotii si al menajerei: imobile, diamante, vacante de lux si actiuni la clubul Rapid
Fotografie din 1 decembrie 2017, postata pe contul de facebook al Adinei Tudorache

Fostul primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, a divortat doar in acte in urma cu aproximativ 20 de ani de Adina Tudorache, conform unor surse judiciare. Cei doi ar fi continuat sa traiasca impreuna o lunga perioada si au avut un copil dupa divort. Fotografiile postate pe retelele de socializare confirma acest lucru.

Adina Tudorache este pusa sub acuzare de procurorii DNA pentru complicitate la spalarea banilor, iar anchetatorii i-au fixat o cautiune de 200.000 de euro.

Conform procurorilor DNA, in perioada in care a ocupat functii publice (2008-2018), Daniel Tudorache ar fi beneficiat de sume de bani disproportionat de mari comparativ cu veniturile sale licite.

In aceasta perioada, el a fost Viceprimar, Primaria Sectorului 1 (2008-2011 ), deputat (2012-2016) si primar al Sectorului 1 (2016- 2020). Daniel Tudorache a avut grija din timp sa nu ajunga in spatiul public prea multe informatii clare despre averea familiei.

Citeste mai multe detalii despre ancheta DNA- Fostul primar al Sectorului 1, cautiune de un milion de euro, dupa o noapte de audieri la DNA. Daniel Tudorache este acuzat de spalare de bani si trafic de influenta

Primarul "fara avere"

In nicio declaratie de avere dintre cele pe care le-am putut identifica online Daniel Tudorache n-a mentionat ca ar avea locuinta, depozite bancare sau bunuri de valoare. A trecut in declaratiile mai vechi 3 masini Toyota pe care le-a vandut in 2017 cu 9.400 de euro.

In declaratia de avere din octombrie 2020, Daniel Tudorache arata ca are doar salariul de primar, 131.412 de lei.

Intr-o declaratie de avere din 2015 - accesibila pe site-ul Camerei Deputatilor - Daniel Tudorache mentiona ca pe sotia sa o cheama Roxana Petronela si ca aceasta era unic actionar al unei societati. De asemenea, Roxana Petronela Tudorache avea un Audi.

A fost un mariaj scurt, pe care fostul edil l-a dezvaluit intr-o postare pe facebook, in ianuarie 2015. "Got Married" este mesajul pe Facebook al deputatului, plus o fotografie in care apare dansand alaturi de sotia sa.

Foto: Facebook/ Daniel Tudorache

In urmatoarele declaratii de avere ale lui Daniel Tudorache, insa, numele Roxanei Petronela Tudorache nu mai apare.

Fotografiile de pe Facebook

In schimb, primarul Daniel Tudorache apare, pe Facebook, in fotografii ale Adinei Tudorache. Potrivit presei, aceasta a lucrat in televiziune si pregatea lansarea unui magazin online, in 2012. Am gasit o societate cu nume similar cu al respectivului magazin online, dar aceasta a fost radiata.

Prin 2016, anul in care a devenit primar de sector, Daniel Tudorache se plangea ca locuieste alaturi de fosta sa sotie, de care divortase in urma cu 20 de ani. Si ca din cei 1.000 de euro pe luna pe care ii castiga atunci nu reuseste sa acumuleze averi.

"Stau cu fosta sotie. Fosta sotie, de care am divortat acum 20 de ani. Dar n-am acumulat, tot ce am acumulat, am avut salariu din care poti doar sa traiesti. Ca deputat aveam salariu de 1000 de euro. Ce poti sa faci cu 1000 de euro, decat sa traiesti de pe o zi pe alta?! Adica sa-ti asigure un trai decent si normal", a spus Dan Tudorache, intrebat de declaratia sa de avere, intr-un interviu acordat Mediafax.

Edilul Sectorului a mai spus ca nu poate sa faca nicio investitie cu acesti bani. "Cu 1000 de euro pe luna?! Ce sa faci?! Doar sa traiesti... sa traiesti decent. Eu zic ca daca ai 1000 de euro, cat ai, ca primar tot 1000 de euro am, ca deputat, tot 1000 de euro. Eu zic ca iti asigura un trai decent, fara sa iti constuiesti vile, case", a mai spus Tudoarache.

Adina Tudorache a postat in martie 2019 o fotografie alaturi de fostul sau sot, impreuna cu mesajul: "20 years of challenge! Poza e din 1998, eram deja de 13 ani impreuna."

Foto: Facebook/ Adina Tudorache

De altfel, Adina Tudorache a postat pe contul sau de socializare mai multe fotografii de la petreceri sau din execursii in care a fost impreuna cu fostul sau sot si cu fata pe care o au impreuna.

Fotografia este din martie 2018 si a fost postatat cu mesajul: "Citizens of the world!"

Foto: Facebook/ Adina Tudorache

Fotografie din iunie 2017

Foto: Facebook/ Adina Tudorache

Fotografie din 1 ianuarie 2017, insotita de mesajul: "La multi ani! Best New Year ever!"

Foto: Facebook/ Adina Tudorache

Fotografie din 24 ianuarie 2016, postata din Disneyland Paris, cu mesajul "Craciun fericit!"

Foto: Facebook/ Adina Tudorache

Fotografie postata in martie 2016, cu mesajul: "weekend night out"

Foto: Facebook/ Adina Tudorache

Fotografie din februarie 2014, postata cu mesajul: "Botezul micutului Vladut Negoita!

Felicitari parintilor si nasilor!"

Foto: Facebook/ Adina Tudorache

Acuzatiile DNA

Conform DNA, pentru a ascunde originea sumelor de bani presupus a fi fost obtinute in mod nelegal, acesta ar fi interpus doua persoane (sotia si menajera), care au actionat ca proprietarii aparenti ai sumelor de bani cu scopul ca, prin cele doua, sumele sa fie introduse in circuitul civil. "Banii astfel introdusi in circuitul civil ar fi fost utilizati pentru a achita excursii in strainatate, bijuterii, articole vestimentare de lux atat din tara, cat si din strainatate, autoturisme, imobile, scoli private, acordarea de imprumuturi, constituirea de depozite," acuza DNA.

Concret, in perioada de referinta (2008-2018), in care Tudorache Daniel ar fi realizat venituri licite totale de 605.782 lei (reprezentand o medie de aproximativ o mie de euro pe luna), exista suspiciunea ca acesta ar fi savarsit infractiunea de spalare a banilor constand in:

- Depunerea de sume de bani in numerar prin intermediul fostei sotii si al menajerei, in conturi bancare deschise pe numele acestora - in total 2.990.000 lei si 235.000 euro;

- Achizitionarea de bunuri imobile pe numele fostei sotii in suma totala de 305.000 euro si 470.000 lei, sume platite de asemenea in numerar;

- Acordarea unui imprumut unei persoane, tot in numerar, in cuantum de 920.000 de euro, prin intermediul fostei sotii;

- Achizitionarea de bijuterii, inclusiv diamante, a caror valoare urmeaza a fi stabilita (au fost identificate facturi fiscale pentru o serie de bijuterii, printre care: un inel in valoare de 58.500 de euro, un set de bijuterii in valoare de 64.225 USD, un inel cu diamant in valoare de 80.000 euro si un diamant de 190.000 de euro (avans 35.000 de euro), un inel de 65.000 euro, un set cercei si lantisor cu pandantiv in valoare de 11.200 de euro, etc.). Surse judiciare au explicat pentru Ziare.com ca cele mai multe bijuterii au fost gasite la domiciliul menajerei;

- Achizitionarea de actiuni la un club de fotbal, prin intermediul fostei sotii. Surse judiciare au explicat pentru Ziare.com ca este vorba de actuni la clubul Rapid;

- Asocierea in participatiune cu o societate privata cu suma de 640.000 de euro, tot prin intermediul fostei soti, toate acestea cu fonduri cu privire la care exista suspiciunea ca sunt provenite din infractiuni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce respinge Ioan Aurel Pop candidatura la alegerile prezidențiale. ”Am fost tentat să intru în politică”
De ce respinge Ioan Aurel Pop candidatura la alegerile prezidențiale. ”Am fost tentat să intru în politică”
Ioan Aurel Pop, unul dintre intelectualii de vârf ai României, a fost invitat de-a lungul timpului de mai multe partide, fie să se alăture unui proiect politic, în calitate de membru, fie să...
Dreapta Unită cere demisia președintelui AEP Toni Greblă, după scurgerea datelor personale ale potențialilor șefi de secție: „Și-a demonstrat încă o dată incompetenţa”
Dreapta Unită cere demisia președintelui AEP Toni Greblă, după scurgerea datelor personale ale potențialilor șefi de secție: „Și-a demonstrat încă o dată incompetenţa”
Alianţa Dreapta Unită îi cere demisia preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, după publicarea datelor personale ale potenţialilor şefi de secţie de votare....
#Daniel Tudorache avere, #Daniel Tudorache DNA, #Daniel Tudorache ancheta , #stiri Rapid