Islamofobia, prezenta in campania americana pentru prezidentiale

Marti, 21 Octombrie 2008, ora 23:07
1664 citiri
Islamofobia, prezenta in campania americana pentru prezidentiale

Campania prezidentiala americana este un moment dificil pentru musulmanii din Statele Unite, zvonurile nefondate cum ca democratul Barack Obama ar fi musulman fiind preluate rapid de cei care asociaza acesta religie cu terorismul.

Candidatul democrat la Casa Alba, care ar fi primul presedinte american de culoare si care se numeste si Hussein, este de religie crestina, arata Reuters.

Fiul unui kenyan si al unei americance albe din Kansas, Obama si-a petrecut o parte din copilarie in Indonezia, tara majoritar musulmana. Ideea ca Obama ar fi musulman, care a circulat pe Internet luni de zile, a fost considerata de unii drept un argument pentru a demonstra ca el nu este un candidat potrivit pentru Casa Alba.

De la alegerea lui John Kennedy din 1960, primul presedinte american catolic, religia unui candidat la presedintie nu a mai facut niciodata obiectul unor asemenea dezinformari, afirma 100 de "intelectuali ingrijorati" si nu numai, care au semnat la 7 octombrie o declaratie destinata sa contracareze valul de sentimente antimusulmane, despre care afirma ca se intensifica.

In ultimele saptamani, mai mult de 20 de milioane de exemplare ale filmului "Obsesia: Razboiul radicalismului islamic impotriva Occidentului" au fost distribuite gratuit impreuna cu publicatii in Statele Unite, multe dintre acestea in state disputate, in care lupta este stransa intre Obama si contracandidatul sau republican, John McCain.

Filmul, distribuit de un grup privat care nu s-a implicat in campania republicanului, prezinta kamikaze, copii care sunt antrenati sa foloseasca arme si o biserica crestina despre care se afirma ca a fost profanata de musulmani.

Musulmanii reprezinta mai putin de 1% din populatia Statelor Unite (305 milioane de locuitori), potrivit Forumului Pew pentru religie si viata publica, desi unii considera ca aceasta cifra este subevaluata. In lume, o treime din populatie este de religie crestina, iar 21% musulmana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Joe Biden este ridiculizat în SUA, după ce a povestit istoria unui unchi despre care susține că a fost "devorat de canibali"
Joe Biden este ridiculizat în SUA, după ce a povestit istoria unui unchi despre care susține că a fost "devorat de canibali"
Preşedintele american Joe Biden a provocat stupoare, joi, 16 aprilie, după ce a povestit despre unchiului său, despre care presupune că a fost devorat de canibali în Noua Guinee în timpul...
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
#Barack Obama, #islamofobie, #campanie, #electoral, #SUA, #prezidential , #stiri Rapid