Mitocania fara substanta

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 28 Noiembrie 2008, ora 12:40
6995 citiri
Mitocania fara substanta

Anca Constantinescu si Marius Marinescu au dat spectacolul, probabil, apoteotic al campaniei lor. Paharele de apa pe care si le-au turnat reciproc au facut rapid ocolul televiziunilor si au deschis jurnalele de stiri. Asta da campanie palpitanta!

De fapt, n-a fost vorba decat despre doi parlamentari cu comportament badaranesc repetat, care nici pana acum n-ar fi avut ce cauta in forul legiuitor al tarii. Nici macar nu au fost originali.

Pahare cu apa aruncate in fata, chiar pumni, ca sa nu mai vorbim despre injurii s-au mai vazut in campaniile electorale ale lumii, inclusiv in Statele Unite. La vremuri atat de tensionate, nervii scapa de sub control si caracterul iese la suprafata. Exista insa o diferenta majora.

In Statele Unite, campania include si scene violente periferice, dar are o substanta foarte puternica. La noi e invers. Campania este in principal alcatuita din spectacol de proasta calitate si are foarte putina substanta.

Ma tem ca Anca Constantinescu este cunoscuta doar pentru "eleganta" expresiei urlata de la tribuna Parlamentului: "Ciocu' mic", iar Marius Marinescu pentru pumnii impartiti tot la locul de munca.

In rest, nu mare lucu. Marius Marinescu a initiat si o lege populista si incompleta care a blocat curatarea Bucurestiului de caini vagabonzi.

In campanie nu i-am auzit pe cei doi cu vreo idee extraordinara, cu vreun proiect solid. In schimb, si-au ridicat poalele in cap - ea tata, el mitocan.

Disperarea infrangerii i-a facut sa dea tot ce au mai bun.

Dar nici cu presa nu ne e rusine. In loc sa-i ignore, ori sa-i trateze cu dispret pe la coada jurnalelor, cei doi au devenit brusc vedete. Unii i-au acuzat, altii i-au dispretuit, altii i-au compatimit, s-au dezlantuit feminisme si misoginisme, disputa lor de colt de strada a fost intoarsa pe toate fetele ca si cum ar fi fost cine stie ce lucru important.

De atata publicitate au avut parte incat aproape ca pot fi suspectati ca si-au aranjat momentul de mahala pentru a castiga notorietate.

Aceiasi ziaristi care si-au frecat mainile de asa minunatie de stire nu dau doi bani pe adevaratele subiecte de campanie pe langa care trec cu indiferenta atunci cand ar trebui sa le urmareasca cu obstinatie: politicile in cele mai importante domenii.

Nivelul acesta extrem de scazut si al politicienilor si al celor care ar trebui sa-i evalueze este una dintre cauzele perceptiei deformate a romanilor asupra politicii.

Electoratul nu vede si nici nu are motive sa vada in politicieni oamenii serioi, profesionisti care sa le faca viata mai buna.

In ochii romanilor, cei mai multi dintre politiceni sunt niste circari, eventual corupti, gargaragii si nepriceputi care nu au grija decat de propriul bine.

Si atunci, de ce sa asteptam ca romanii sa se duca la vot si sa investeasca incredere intr-un candidat? Cei care o merita pot fi numarati pe degete, din nefericire.

Si in Statele Unite au fost violente in campanie si acolo s-a vorbit despre frauda in toate felurile si totusi acolo 80% din electorat s-a dus la vot. Pentru ca acolo politicenii sunt profesionisti, au mesaj, au viziune, au idei si solutii, iar cei care recurg la violente sau badaranii sunt minoritari.

La noi e invers si daca o tinem tot asa tindem si spre un procentaj invers al prezentei la vot.

”Sunt cadavre peste tot. Suntem carne de tun”. Filmarea soldaților ruși abandonați de comandanții lor pe frontul din Ucraina VIDEO
”Sunt cadavre peste tot. Suntem carne de tun”. Filmarea soldaților ruși abandonați de comandanții lor pe frontul din Ucraina VIDEO
Trei militari ruși înspăimântați, pe care comandanții lor i-au abandonat în tranșeele de lângă o centură forestieră, au înregistrat un videoclip. În momentul înregistrării,...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#ciocu mic, #bataie, #apa, #Bideu , #stiri Rapid