Noul Rapid, detinut de un offshore din Cipru: "E mai avantajos asa"

Miercuri, 06 Martie 2019, ora 14:22
6501 citiri
Noul Rapid, detinut de un offshore din Cipru: "E mai avantajos asa"

Cel mai mare pachet de actiuni de la noul Rapid, sau FC R Bucuresti in denumirea oficiala, este detinut de o companie offshore cu sediul in Cipru.

In finalul anului trecut, giulestenii anuntau ca o noua firma a preluat 40% din actiunile clubului prin intermediul unui comunicat de presa.

"Casazela Holding Company, administrator de active imobiliare parte a grupului APS Holding, si Victor Angelescu au investit in 40% din actiunile companiei Rapid Bucuresti 1923, detinatoarea palmaresului si a marcii comerciale ale clubului de fotbal cu acelasi nume."

Cei de la Gazeta Sporturilor au mers pe firul modificarii din actionariatul clubului giulestean si au aflat ca nu Casazela Holding Company, divizia de real-estate a grupului cehesc APS Holding, a preluat pachetul de 40% din actiunile Rapidului, ci Casaleza Rapid Limited, o firma din Cipru.

Victor Angelescu, omul de afaceri care si-a asumat investitia in Rapid, sustine ca ales offshore-ul cipriot pentru ca era deja infiintat si apartinea holdingului pentru care lucreaza.

"Firma exista in Cipru, era deja infiintata de grup in urma afacerilor din acea tara. Eu am preluat 50 la suta din actiuni si am modificat numele, adaugand Rapid", a spus acesta pentru sursa citata.

Intrebat de ce a mers totusi pe o firma din Cipru, el a recunoscut ca vrea sa profite de regimul fiscal mult mai relaxat din aceasta tara.

"E vorba de modul in care finantam, de taxe, e mai avantajos asa."

Ceilalti actionari ai giulestenilor sunt Asociatia Club Sportiv Academia Rapid Bucuresti 1923, cu 33,33%, si Ovidiu Burca, cu 26,67%.

Noul Rapid evolueaza in Liga 3 si este sprijinit puternic de Primaria Sectorului 1.

Echipa ar urma sa beneficieze de un nou stadion incepand cu 2020, atunci cand va fi finalizata reconstructia arenei Giulesti.

Citeste si:
Se împart funcții în PNL. Pentru ce poziții candidează Lucian Bode și Virgil Popescu
Se împart funcții în PNL. Pentru ce poziții candidează Lucian Bode și Virgil Popescu
Conducerea PNL se reuneşte, vineri, într-o nouă şedinţă, la Consiliului Naţional, după Liga Aleşilor Locali de joi. În cadrul şedinţei vor fi aleşi secretarul general al partidului,...
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 26 mai, că cea mai mare greșeală a guvernului a fost ”liberalizarea haotică la energie”. El a lăudat, în schimb, creșterea economică...