Piramida sexuala pentru o relatie fericita

Duminica, 30 August 2009, ora 19:28
6791 citiri
Piramida sexuala pentru o relatie fericita
Foto: Self

Sexul face parte din viata noastra asa cum face parte hrana. De aceea s-a inventat si piramida sexuala care impune anumite criterii care vor aduce armonia si satisfactia in viata de cuplu.

Ideea in sine a fost lansata de ziarul Self din Statele Unite si a fost repede adoptata de americani. In cazul in care sexul este o necesitate comparabila cu produsele alimentare, el poate avea un maxim beneficiu si de aceea trebuie respectate niste reguli, asa cum sunt cele de dieta informeaza La Repubblica.

Daca veti pune la punct o piramida sexuala veti avea mai multe satisfactii, iar relatia voastra nu va mai fi amenintata de monotonie si veti fi si mai sanatosi. Aceasta a fost realizata de Caroline Shaefer, redactor sef la Self, si sexologul Logan Levkoff.

"Implicarea in diferite raporturi sexuale va combate plictiseala, dar va satisface in acelasi timp si nevoile fizice si emotionale", a declarat Ian Kerner, terapeut sexolog la New York.

Piramida sexuala recomanda sexul intim, aventuros, exploziv, dar nu elimina nici masturbarea.

"Nu conteaza ordinea. Dar se poate realiza un mix interesant intre cele sapte elemente ale piramidei sexuale", sustin creatorii acesteia.

De exemplu pentru o proaspata mamica sexul in fuga constituie baza piramidei, insa pentru celibatari, care au mai mult timp, ordinea se modifica. Si cum nu conteaza ordinea, cuplurile ar trebui sa puna la baza piramidei lucrul care ii satisface cel mult nevoile emotionale, dar si cele fizice.

Potrivit inventatorilor, elementrul principal il reprezinta sexul intim. Acesta este urmat de cel aventuros, electric, de iertare, dominant, rapid si autoerotic.

In ceea ce priveste sexul intim se creeaza conexiunea intre cei doi parteneri, se intareste legatura sentimentala, cu imbratisari si dezmierdari.

In cazul in care treceti printr-o perioada mai dificila a relatiei poate este timpul sa va puneti la punct propria piramida sexuala, ca sa revigorati ceea ce aveati odata.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#piramida sexuala, #sex intim, #aventuros, #electrizant rapid , #stiri Rapid