Primarul Sectorului 1 vine cu o veste buna pentru iubitorii echipei Rapid

Luni, 03 Iulie 2017, ora 18:02
3337 citiri
Primarul Sectorului 1 vine cu o veste buna pentru iubitorii echipei Rapid
Foto: fcrapid.ro

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a anuntat, luni, ca a infiintat o comisie care sa inceapa negocierile cu cei care detin palmaresul clubului Rapid, in vederea preluarii acestuia.

Edilul a precizat in cadrul unei conferinte de presa ca infiintarea comisiei a fost realizata in baza unei dispozitii de primar, dupa ce Consiliul local al Sectorului 1 a respins un proiect de hotarare in acest sens. El a subliniat, de asemenea, ca initiativa a aparut in urma unor discutii cu bucuresteni din zona Giulesti, Bucurestii Noi, Chitila, care i-au adresat cererea de a revigora clubul sportiv care activeaza pe raza Sectorului 1 si care a fost infiintat la Atelierele Grivita.

"Le-am explicat din capul locului: este o comisie, care are rolul de a discuta, de a intra in dialog. Oricum, investitia pe care noi o facem si in polo si in handbal si in judo si in tenis - toate trec prin Consiliu. Deci, urmeaza sa ajung cu fiecare investitie in Consiliul Sectorului 1. Ei au considerat ca este un proiect al primarului. (...) Consilierii USR si PNL au motivat ca au fost anuntati cu doua zile inainte, dar le-am spus: 'Nu implica bani, in prima faza'. De ce ma grabesc? Pentru ca daca tot dorim sa le dam o mana de ajutor, trebuie sa o facem macar in perioada verii, cand este pauza competitionala. Deci trebuie sa rezolvam aceasta problema, pana la sfarsitul lunii. Mi-au blocat acest proiect, dar intotdeauna gasim solutii", a declarat el.

Edilul a mentionat de asemenea ca doreste sa puna la masa negocierilor toate entitatile care fac parte din clubul Rapid. Totodata, a vorbit si cu presedinta CS Rapid, Valentina Caciureac, despre cheltuielile anuale pe care le presupune intretinerea clubului, fiind vorba de peste 1 milion de euro.

Tudorache a anuntat ca a discutat despre aceasta intentie atat cu premierul Mihai Tudose, cat si cu primarul general, Gabriela Firea.

"Am anuntat-o acum patru sau cinci zile de intentia mea, mi se pare normal. Si i-am si spus de ce: Clubul Rapid a fost infiintat la Atelierele Grivita in 1923 si, din cate stiu, Atelierele Grivita sunt in continuare in Sectorul 1", a adaugat el.

Primarul a declarat ca a auzit ca pentru palmares ar fi vehiculata suma de 200.000 de euro, dar apreciaza ca aceasta ar fi mult prea mare. El a subliniat ca si-ar dori ca pe viitor clubul sa aiba echipa de copii si de juniori.

"Vreau ca un copil care doreste sa faca fotbal pe raza Sectorului 1 sa vina la acea echipa. (...) Vreau ca acest club sa functioneze si sa aiba performanta in fotbal", a spus el.

De asemenea, primarul si-a exprimat nedumerirea legata de faptul ca reprezentantii opozitiei nu au sprijinit proiectul pentru infiintarea comisiei de negociere.

"Mi se pare penibil. Liderul de grup de la PNL sa fie rapidist si sa voteze cum i-a dictat seful lui de partid? Adica, unde-i inima? Unde-i creierul? Ei sunt aici trimisi nu sa voteze cum le solicita liderul de la partid, ci cetateanul", a spus el.

In conditiile in care consilierii USR au anuntat vineri seara ca au decis sa nu mai voteze nicio initiativa care nu respecta termenul de instiintare de cinci zile dinaintea unei sedinte ordinare de Consiliu local si ca primarul are posibilitatea sa reintroduca pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte aceeasi problema, cu documentatia necesara, Daniel Tudorache a replicat ca acesta este un pretext.

"Acesta e pretextul lor. E adevarat, era o urgenta, a fost introdus pe ordinea suplimentara, dar asta e pretext", a sustinut edilul.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Daniel Tudorache cumpara Rapid , #stiri Rapid