Rapid, grupa echilibrata in Europa League

Vineri, 26 August 2011, ora 14:36
2419 citiri
Rapid, grupa echilibrata in Europa League

Rapid Bucuresti a fost repartizata in Grupa C a Ligii Europa, alaturi de formatiile PSV Eindhoven, Hapoel Tel Aviv si Legia Varsovia, in cadrul tragerii la sorti care a avut loc, vineri, la Monte Carlo.

Giulestenii au fost destul de norocosi la tragerea la sorti, evitand formatii mult mai bune din primele doua urne, precum Tottenham Hotspur, Atletico Madrid, Rubin Kazan sau Lazio Roma.

La tragerea la sorti, Rapid a facut parte din urna a 3-a valorica si a fost repartizata in Grupa J, alaturi de PSV Eindhoven (Olanda), Hapoel Tel Aviv (Israel) si Legia Varsovia (Polonia).

Cine sunt adversarii Rapidului?

PSV Eindhoven

Clubul Philips Sport Vereniging NV a fost fondat in 1913 si este unul dintre cele mai renumite din Olanda, alaturi de Ajax Amsterdam si PSV Eindhoven. Gruparea "ros-alba" a cucerit in cei aproape 100 de ani de activitate 21 titluri, 8 Cupe ale Olandei, 8 Supercupe, o Cupa a Campionilor Europeni si o Cupa UEFA.

Pregatita de Fred Rutten, formatia din Eindhoven s-a clasat pe locul 3 in editia trecuta din Eredivisie. PSV isi disputa meciurile de pe teren propriu pe arena Philips Stadion, cu o capacitate de 35.119 locuri.

Pentru a se califica in grupe, PSV au trecut de formatia austriaca SV Ried cu scorul general de 5-0 (5-0 acasa, 0-0 in deplasare).

Hapoel Tel Aviv

Clubul patronat de Eli Tabib a luat fiinta in urma cu 84 de ani si a castigat pana in prezent nu mai putin de 33 de trofee. Hapoel Tel Aviv are in palmares 13 titluri, 14 Cupe ale Israelului, 5 Supercupe si o Cupa a Campionilor Asiei, cucerita in 1967.

Israelienii sunt antrenati de Dror Kashtan si evolueaza pe arena Bloomfield Stadium, care are o capacitate de 17.500 de locuri. Au incheiat stagiunea precedenta pe pozitia secunda.

Hapoel si-a inceput aventura europeana in acest sezon in turul trei preliminar al Ligii Europa si au eliminat pana acum formatii FC Vaduz (4-0 / 1-2) si Ekranas (0-1, 4-0).

Legia Varsovia

Klub Pilkarski Legia Warszawa SSA are in spate o istorie de 95 de ani si este considerat unul dintre cele mai importante cluburi din Polonia. Campioana de opt ori in campionatul intern, Legia mai detine si 14 Cupe, 4 Supercupe si o Cupa a Ligii. In sezonul trecut, gruparea care evolueaza pe stadionul Wojska Polskiego (31.800 de locuri) s-a clasat pe pozitia a treia.

Rapid si Legia Varsovia s-au mai intalnit in editia 1971/1972 a Cupei UEFA, giulestenii obtinand calificarea in turul trei dupa o victorie cu 4-0 si o infrangere cu 0-2.

In turul trei preliminar al actualei editii Europa League, Legia a trecut de formatia turca Gaziantepspor (1-0 / 0-0), iar in playoff a eliminat-o, surprinzator, pe Spartak Moscova (2-2, 3-2).

Meciurile din grupa se vor disputa in perioada 15 septembrie - 15 decembrie, iar primele doua clasate se vor califica in faza urmatoare a competitiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 16 aprilie, că, în acest moment, la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei la...
#Rapid Bucuresti, #Rapid grupe Europa League , #stiri Rapid