Rapid, retrogradata la tribunal. Adio licenta pentru giulesteni

Vineri, 17 Mai 2013, ora 14:07
3374 citiri
Rapid, retrogradata la tribunal. Adio licenta pentru giulesteni

Formatia Rapid Bucuresti va evolua in sezonul urmator in Liga 2. Giulestenii nu mai au nicio sansa de a ramane in prima divizie dupa ce judecatorul sindic a respins planul de reorganizare al clubului si a fixat noul termen pentru luna septembrie.

Ultima sansa de salvare a gruparii de langa podul Grant era aprobarea planului de reorganizare si depunerea unui recurs la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne. Cum planul a ramas suspendat, Rapidul nu mai poate obtine licenta pentru sezonul urmator si va lua drumul diviziei secunde.

Potrivit site-ului gsp.ro, judecatorul i-a anuntat pe avocatii "alb-visiniilor" ca nu le poate aproba planul pana cand nu vor fi solutionate creantele catre jucatorii dati afara in pauza competitionala din iarna. De aceea a acordat un termen atat de mare, patru luni de zile, desi reprezentantii Rapidului au solicitat o noua sedinta cat mai repede.

Noul termen stabilit de instanta este 13 setembrie.

Comitetului de Licentiere din cadrul Federatiei Romane de Fotbal a decis sa nu acorde Rapidului licenta pentru sezonul 2013/2013 de Liga 1 deoarece gruparea giulesteana nu a prezentat in dosarul de licentiere un plan de reorganizare aprobat de judecator.

Din acelasi motiv, si Comisia de Recurs a Comitetului de Licentiere a respins apelul facut de echipa lui Copos si tot de aceea sansele de a avea castig de cauza la TAS sunt minime.

In aceste conditii, rapidistii nu pot decat sa se impace cu ideea retrogradarii administrative.

Marea problema a clubului este ca planul de reorganizare aprobat de creditori si respins de judecator se baza pe venituri din drepturile TV ale Ligii 1 si din vanzarea de bilete. Cum echipa nu va evolua pe prima scena fotbalistica a tarii nu va primi niciun euro din partea LPF iar administratorul va fi nevoit sa supuna votului un nou plan.

In mod exceptional, Rapidul poate ramane in Liga 1 doar daca FRF, prin Comitetul Executiv, va decide anularea licentierii pentru echipele care nu participa in cupele europene.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#Rapid retrogradata Liga 2, #Rapid licenta Liga 1, #Rapid plan reorganizare, #Rapid licenta tribunal , #stiri Rapid