Romanii au restante de 3 miliarde de euro

Joi, 18 Septembrie 2008, ora 09:23
1436 citiri
Romanii au restante de 3 miliarde de euro

Piata recuperatorilor de credite din Romania a crescut rapid in ultimii ani, iar in urma cresterii valoarea tuturor datoriilor din Romania a ajuns la 3 miliarde euro.

In urma cresterii pietei de credite din ultimii ani, datoriile romanilor au crescut. E posibil insa ca piata sa cunoasca o temperare a ritmului cresterii datorita situatiei dificile din Statele Unite, informeaza Romania Libera.

Companiile de profil au inregistrat in 2007 o majorare a cifrei de afaceri cu 47%, iar pentru anul curent se asteapta o crestere mai temperata, de 20-25%, conform lui Georg Kovacs, directorul general Eos Ksi Romania.

"Efectele situatiei din Statele Unite ale Americii incep sa se resimta si in Romania. De asemenea, noile restrictii de creditare vor influenta piata colectarii creditelor", a spus Kovacs.

Companiile recuperatoare de credite vor intampina probleme de tipul majorarii segmentului de datorii cu grad de dificultate de colectare ridicat, dar si numarul de cazuri trimise in instanta. Cele mai sigure datorii sunt cele garantate, unde intra creditul ipotecar si cel de tip leasing.

Piata are nevoie de un cod deontologic si de un cadru legislativ sub care sa lucreze recuperatorii de creante.

"Esentiala pentru recuperatorii de creante este o lege care sa reglementeze cadrul sub care opreaza acestia. Fara un cod legislativ si un cod deontologic vom tot auzi prin presa de diferite scandaluri referitoare la agentii de recuperare si datornici. Lumea trebuie sa inteleaga care sunt limitarile unui recuperator si cand acesta isi incalca atributiile", a spus Iulian Urban, presedintele Urban si Asociatii

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#credit, #romani, #restante, #companii, #recuperatoare , #stiri Rapid