Scandal de proportii la Rapid: Italianul Massone ameninta cu dosare penale

Vineri, 25 Iulie 2014, ora 08:10
2829 citiri
Scandal de proportii la Rapid: Italianul Massone ameninta cu dosare penale
Foto: National

Rapidul este implicat, din nou, intr-un scandal de proportii. Daca pana acum nu se gaseau investitori care sa cumpere clubul, acum doi oameni de afaceri isi disputa pachetul majoritar de actiuni, cazul putand fi decis in birourile procurorilor.

In ultima luna, italianul Angelo Massone a facut mai multe drumuri in Romania, el sustinand de mai multe ori ca vrea sa cumpere gruparea din Giulesti.

Numai ca, in doar cateva zile, moldoveanu Valerii Moraru a intrat "pe fir", a demarat discutiile si a sfarsit prin a cumpara actiunile Rapidului.

Massone sustine insa ca si el are un acord de cumparare a actiunilor, si ameninta cu plangeri penale in cazul in care clubul va ajunge la Moraru.

"Subsemnatul Angelo Massone am luat la cunostinta, din presa, despre o situatie improprie negocierilor si actelor semnate de catre mine cu actionarul majoritar, domnul Adrian Zamfir, sub indrumarea administratorului judiciar Cristina Andronache, detinatorul a 99,72% din actiunile Clubului Rapid.

Arat faptul ca, in data de 15.07.2014, am semnat cu acesta un contract de vanzare-cumparare de actiuni, urmare a contractului de optiune de cumparare, avand acelasi obiect si care a fost semnat in data de 16.06.2014. Conditiile contractuale stabilite nu mi-au permis, cu toate eforturile pe care le-am facut atat eu, cat si avocatii mei, sa clarific situatia detinatorilor actiunilor clubului Rapid.

Subsemnatul, m-am angajat contractual ca in afara de pretul pe actiuni, sa sustin activitatea atat financiara, cat si profesionala a clubului Rapid. In acest sens, am angajat discutii avansate cu internationalul Ze Maria, pentru preluarea de catre acesta, in calitate de antrenor, a clubului in vederea readucerii clubului Rapid la un nivel inalt in lumea fotbalului romanesc si international.

Dupa semnarea contractului, am luat la cunostinta de actiunile a trei suporteri (Ciobanu Paul Vasile, Matei Mihai Adrian, Capraroiu Alexandru Razvan) intreprinse in aceasta perioada, care sper ca vor servi interesele clubului Rapid si nu strict interesele lor financiare.

Toate discutiile si negocierile ce se fac in momentul de fata cu domnul Valerii Moraru le consider premature si nu vor putea fi finalizate legal corespunzator decat printr-un acord global intre parti. Declar prin prezenta, in mod oficial, ca in situatia in care voi fi impiedicat, intr-un mod fraudulos, sa preiau pachetul majoritar de actiuni conform contractului semnat, voi imputernici irevocabil pe reprezentantii mei legali pentru a intreprinde toate demersurile necesare, atat civile cat si penale, impotriva tuturor celor ce se fac vinovati de aceasta", se arata intr-un comunicat al lui Massone.

In momentul de fata, situatia Rapidului este "in aer".

Doi investitori, Angelo Massone si Valerii Moraru sustin ca au cumparat actiunile, actiuni care si ele sunt impartite intre Adrian Zamfir, sotia acestuia si mai multi suporteri.

M.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Angelo Massone Rapid, #Valerii Moraru Rapid, #Rapid patron nou , #stiri Rapid